Farkas Örs: Karácsony Gergely miatt Zugló hitelből finanszírozza mindennapjait

Zugló mára odajutott, hogy hitelből kénytelen finanszírozni mindennapjait, holott Karácsony Gergely öt évvel ezelőtt nulla adóssággal vette át a kerületet – közölte az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 08. 31. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Örs elmondta, Zuglót korábban a magyar kormány konszolidálta, több tízmilliárdos a költségvetése, ennek ellenére a Karácsony Gergely által kinevezett jegyző azt mondja, hogy hihetetlen sok nehézséggel kell szembenéznie a kerület gazdálkodásának.

Hozzátette: olyan bevételekkel számol az önkormányzat, amelyek tarthatatlanok. Példaként említette, hogy még ki sem írták azoknak az ingatlanoknak az értékesítésére a pályázatot, amelyek bevételéből a működési kiadásokat kívánják finanszírozni.

Elmondta, olyan parkolási rendszert üzemeltettek, amely több százmilliárd forintos veszteséget okozott az önkormányzatnak.

Farkas Örs szerint lánglelkű beszédeket mond Karácsony Gergely, ilyen volt a szombati kampánynyitóján elhangzott is. Folyamatosan úgy beszél, mintha a miniszterelnököt szeretné leváltani, mintha egy politikai kurzusváltásra készülne – közölte.

Hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy település vezetésére pályázik és jelenleg is polgármester, most is „vitézkedhetne” a XIV. kerületben. Azt lehet látni azonban, hogy ez a kerület teljesít a legrosszabban, és Karácsony Gergely ahelyett, hogy az ott felmerülő problémákat szeretné megoldani, Tarlós István ügyeivel foglalkozik – hangoztatta.

Az igazgató beszélt arról is, Tarlós Istvánt az ellenzéki szavazók jelentős része is alkalmasabbnak tartja Budapest vezetésére.

Az ellenzéki politikusok – mint fogalmazott – ismét nagy erejű változások esélyével hitegetik a szavazóikat, akik viszont maguk is a kormánypárti jelöltet látják esélyesebbnek.

Utóbbi arra utalhat, hogy Tarlós Istvánnak a kormánypárti szavazókon túl is lehetnek jelentős tartalékai az októberi voksoláson – mondta Farkas Örs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.