Felújított családbarát szülészeti részleget adtak át a győri kórházban

Átadták a győri Petz Aladár kórház felújított szülészeti részlegét, amelyre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családbarát szülészetek kialakítását célzó pályázatán nyert forrást az intézmény.

Forrás: MTI2020. 02. 25. 13:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiki Zoltán, az Emmi egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen elmondta: a kormány 2018-ban, a családok évében hirdette meg a családbarát szülészetek kialakítását célzó programot, hogy kényelmes, intim és a lehető legbiztonságosabb feltételeket sikerüljön megteremteni a kórházakban.

Hozzátette: a pályázat keretében a győri kórház 267,8 millió forintot nyert el.

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az állami forráshoz a kórház – saját költségvetéséből és alapítványi forrásból – 70 millió forintot tett hozzá. Kiemelte, a tervezett beruházás határidőre elkészült, és egy biztonságos, a 21. századi követelményeknek megfelelő szülőszobarendszer jött létre.

Skaliczky Zoltán, a kórház szervezési igazgatója és Nagy Sándor, a szülészeti és nőgyógyászati osztály vezetője ismertette a részleteket. A korábban közös légtérben lévő szülőágyakat egyágyas szobákba helyezték, így hat kényelmes, izolált, légkondicionált szülőszobát alakítottak ki. A felújítás másik része a gyermekágyas részleg vizesblokkjainak és kórtermeinek felújítása volt. Ez a kórtermek hetven százalékát érintette, fürdőszobákat alakítottak ki, felújították a padlózatot és a falakat, komfortosabb környezetet teremtve a kismamáknak.

Nagy Sándor hozzátette: az osztály szakmai szempontból már régóta a bababarát elveket követi, az új szakmai irányelv pedig a család egységéről szól, és ehhez járul hozzá ez a fejlesztés is.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), a város polgármestere arról beszélt, hogy minden itteni baba ajándék Győrnek, ezért a városnak kiemelten fontos, hogy a lehető legjobb körülmények között jöjjenek világra.

Kara Ákos, a város egyik fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, képviselőtársával, Simon Róbert Balázzsal együtt azon lesznek, hogy újabb kórházi fejlesztések valósulhassanak meg Győrben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.