Fidesz: Átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások zajlanak Szegeden

Az újszegedi liget és a Partfürdő felújítása után a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése az újabb példája annak, hogy átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások zajlanak Szegeden – jelentette ki a Fidesz helyi szervezetének alelnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

Forrás: MTI2019. 08. 01. 19:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tápai Péter sajtótájékoztatóján elmondta, az egymilliárd forintos fejlesztés három városrészt érint: Tápét, Szőreget és Újszegedet.

Kifejtette: rengeteg lakossági panasz érkezett a kivitelezés kapcsán, az építkezés során előkerteket, több évtizedes fákat tettek tönkre. Noha az érintett utcák többségében 5,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben 12, 24 tonnás teherautókkal szállították az építési anyagot, ami láthatóan károkat is okozott, így többen is kártérítési eljárás indítását fontolgatják. A szélesebb utcákban zárt, a szűk utcákban nyílt csapadékelvezető rendszert építettek ki.

Az alelnök szerint a koncepciótlan beruházást az önkormányzati választások közeledtével föl is gyorsították. A szakszerűtlenséget jól mutatja a különböző közműépítések összehangolásának hiánya: a csapadékelvezető-rendszer kiépítéséhez olyan helyeken nyitottak munkagödröket, ahol az azbesztből készült ívóvízvezetéket is ki kellene cserélni, ez azonban nem történt meg – tette hozzá.

Tápai Péter emlékeztetett arra, hogy öt-hét évvel ezelőtt fejeződött be a szennyvízcsatorna-építés Szegeden, amikor ezek az utcák szilárd burkolatot kaptak. Ezt tették most tönkre, és komoly a félelem, hogy az első télen használhatatlanná válnak az utak – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.