Fidesz: Az ellenzék támogassa a köztörvényes bűnözők kimentését megakadályozó lex Czeglédyt!

A törvénymódosítást követően azt a visszaélést, amit Gyurcsányék elkövettek Czeglédy Csaba kimentése kapcsán, többé nem lehetne elkövetni – mondta Budai Gyula.

Forrás: MTI2019. 07. 01. 13:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok ismételten és határozottan felszólítják az ellenzéket, hogy támogassa a köztörvényes bűnözők kimentését megakadályozó lex Czeglédy elfogadását az Országgyűlésben – közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: az Országgyűlés kedden szavaz a javaslatról, amelynek lényege, hogy a képviselőjelöltet abban az esetben, ha büntetőeljárás folyik ellene, és a vádemelés még a jelöltté válás előtt történik, nem illetné meg a jövőben a mentelmi jog.

Kezdettől fogva világos, hogy Gyurcsányék azért bújtatták Czeglédy Csabát a mentelmi joga mögé, hogy kimenekítsék az ellene folyó büntetőeljárásból – hangsúlyozta Budai Gyula, aki kijelentette: elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyos korrupciós ügyben az ellenzék kezdettől fogva asszisztál az ügy eltussolásához.

A törvénymódosítást követően azt a visszaélést, amit Gyurcsányék elkövettek Czeglédy Csaba kimentése kapcsán, többé nem lehetne elkövetni – tette hozzá.

A fideszes politikus példátlannak nevezte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a bíróság kezdeményezését visszautasítva nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.

Rámutatott: a Czeglédy-ügy múlt heti tárgyalása azt bizonyítja, hogy egy nagyon súlyos korrupciós ügy eltussolása áll annak hátterében, ahogy a DK elnöke „kimentette” Czeglédy Csabát a bírósági tárgyalás alól.

A kormánypárti politikus felidézte, a Szegedi Törvényszéken tárgyalt büntetőügy költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult. Kitért arra is, hogy Czeglédy Csaba és társai több mint hatmilliárd forintot „süllyesztettek el”, s ebben az ügyben Czeglédy vádlott-társait börtönbüntetéssel és vagyonelkobzással sújtotta a bíróság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.