Fidesz: az EP bevándorláspárti többsége fokozná a migránsok betelepítésének ütemét

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége fokozni akarja a migránsok betelepítésének ütemét.

Forrás: MTI2019. 03. 13. 16:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: az EP bevándorláspárti többsége most éppen azt szavazta meg, hogy háromszorosára növelik a migrációs alap pénzügyi keretét 2021 és 2027 között.

Hozzátette: a magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták ezt. „Ez az alap nem Európa és nem az európai emberek védelmét, hanem egyértelműen a migránsok behozatalát szolgálja” – jelentette ki Halász János, hozzáfűzve: ebből akarják finanszírozni a migráció legalizálását, a migránsok betelepítését, áttelepítését, a tagállamok közötti elosztását.

A frakciószóvivő azt is mondta, hogy pénzügyileg is meg akarják büntetni a migránsok betelepítését elutasító országokat, továbbá „fejpénzt”, 10 ezer eurót akarnak fizetni a betelepített migránsokért.

„Így árusítják ki Európát, Európa biztonságát és keresztény kultúráját. Brüsszelben minden a Soros-terv szerint zajlik: több pénzzel, migránsvízummal, a gazdasági bevándorlás legalizálásával és kvótával készülnek a migránsok tömeges betelepítésére” – fogalmazott a politikus.

Halász János szerint ez az EP-választás tétje, „meg kell állítanunk, hogy bevándorlókontinenssé tegyék Európát”.

Azzal kapcsolatban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben, a szóvivő kérdésre válaszolva azt közölte: a Fidesz-frakció megszavazza a mentelmi jog felfüggesztését. Halász János felháborítónak nevezte az ügyet, amely szerinte mutatja, hogy a Jobbik semmit sem változott, „a pénzért és a hatalomért mindenre képes”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.