Fidesz: Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe viszi Zuglót

Karácsony Gergely polgármester alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót – mondta a Fidesz fővárosi szóvivője szerdán Budapesten.

Forrás: MTI2019. 06. 19. 14:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Barna Pál a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei is 3,5 milliárddal maradtak el a tervezettől.

– A kintlévőségek mellett továbbra is napi 1 millió forint folyik el a parkolási szerződéseken keresztül – tette hozzá.

Kifejtette, hogy a fővárosi önkormányzat áprilisban 3,3 milliárd forintot utalt át Zuglónak az iparűzési adóból, de húsz nappal később már csak 2 milliárd volt a kerület folyószámláján.

– 1,3 milliárd forintot tehát azonnal elvertek” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, jelezve – erről is egy közérdekű adatigénylésből tudnak, mivel a képviselők nem férnek hozzá közvetlenül ilyen lényegi információkhoz.

A szóvivő megjegyezte: – Ha ebben az ütemben költ a kerület, akkor rövidesen fizetésképtelen lesz. Csoda, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél dolgozók még kapnak bért – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

– Karácsony Gergely képtelen vezetni, üzemeltetni a kerületet – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.