Folynak a tárgyalások a Giro d'Italia magyarországi rajtjáról

Révész Máriusz hangsúlyozta: folynak a tárgyalások arról, hogy mikor legyen a magyarországi rajt.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 16:34
null
Fotó: FABIO FERRARI Forrás: LAPRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folynak a tárgyalások a Giro d'Italia szervezőivel arról, hogy Magyarország adjon helyet az olasz országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtjának 2021-ben vagy 2022-ben – mondta Révész Máriusz az MTI-nek kedden. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos emlékeztetett: az eredeti tervek alapján tavasszal került volna sor a Giro első három szakaszára Magyarországon, ám a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé.

Ezután kezdeményezték magyar részről a szervező RCS Sportnál a későbbi magyarországi Grande Partenza-rendezést. Az olaszok felajánlották az idei őszi viadal rajtjának rendezését, ám ez nem lett volna egyenértékű egy tavaszi Nagy Rajt vendégül látásával a turizmus és az országimázs szempontjából – mondta el.

Révész Máriusz hangsúlyozta:

folynak a tárgyalások arról, hogy jövő tavasszal vagy 2022-ben legyen a magyarországi rajt.

Hozzáfűzte ugyanakkor:

jelenleg nem tudni, milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, így érdeklődtek az RCS Sportnál az esetleges 2022-es magyarországi Grande Partenza lehetőségéről.

A vasárnap befejezett Giro d'Italiát követően Mauro Vegni versenyigazgató közölte:

a járványhelyzet túl bonyolulttá tenne egy külföldi rajtot, így azon dolgoznak, hogy a 2021-es olasz körverseny mind a 21 szakaszát odahaza rendezzék.

Hozzátette: már tervezik a 2021-es útvonalat, egyúttal kifejtette, nem tartja valószínűnek a budapesti Nagy Rajt jövő májusi pótlását, amely az eredeti 2020-as kiírásban szerepelt.

Valter: Átfutott az agyamon, hogy nem lenne szégyen feladni

Minden idők legjobb magyar eredményét érte el háromhetes körverseny összetettjében aki élete első Grand Tourján a 27. helyen végzett a Giro d'Italián. Lapunknak elárulta, hogy egy nap a győzelemért térne vissza.

Kétségkívül a huszadik, hegyi befutós szakasz volt a Giro d’Italia fénypontja Valter Attilának, aki a háromhetes olasz körverseny utolsó előtti napján a kilencedik helyen ért célba szombaton, amikor az egyik legnagyobb hegyi menőt, Vincenzo Nibalit is megelőzte. Valter összetettben a 27. lett, amivel a legjobb magyar eredményt érte el: hazánkból előtte csak Bodrogi László indult Grand Touron – aki nemrég interjút adott lapunknak, amiben Valterről is beszélt –, az ő rekordja a 62. hely volt a 2002-es Tour de France-on.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.