Fontos vezetők távoznak a városi cégektől Pécsett

A városvezetés döntésképtelensége miatt több fontos cégvezető távozott a pécsi városi cégektől, ami nehéz helyzetbe hozhatja a társaságokat – erről beszélt lapunknak Őri László (Fidesz). Helyben úgy tudják további felmondások várhatóak a következő hetekben, hónapban.

2020. 07. 27. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több városi közszolgáltatónál, így a közterület-fenntartást és az ivóvíz-szolgáltatást végző cégeknél is olyan vezetők, munkatársak mondtak fel és távoztak a napokban, akik egyrészt kiváló szakemberek, másrészt több éve, évtizede szolgálták Pécs városát politikai kurzusoktól függetlenül – nyilatkozta lapunknak Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, a megyeszékhely korábbi alpolgármestere. Hozzátette: úgy tudják, hogy a vezetők felmondásához az a döntésképtelenség vezetett, amely a Péterffy Attila által irányított balliberális városvezetést jellemzi az elmúlt kilenc hónapban. Őri László kifejtette: az önkormányzati cégek vezetőinek egy részével nem tart rendszeres kapcsolatot a város, az önkormányzatnak írott hivatalos levelekre több esetben válaszokat sem kapnak. A város mint tulajdonos hatáskörébe tartozó ügyekben számos esetben a döntések elmaradnak, vagy késve születnek meg. – Ez a folyamat minket, pécsieket aggodalommal tölt el, hiszen a szakemberek távozásával csökkenhet a városi közszolgáltatások minősége – nyilatkozta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Pécs korábbi alpolgármestere.

Előzőleg a Pécsaktuál.hu írta meg, hogy Pécs legfontosabb közszolgáltató cégeinél elkezdtek felállni a vezetők, mégpedig önként. Kifejtették, hogy a Biokom Nonprofit Kft.-nél Kiss Tibor távozásával indult meg az „erjedés”. A cégvezető 25 évig irányította a társaságot, de jobbnak látta távozni az új városvezetés érkeztével. Hivatalosan végül közös megegyezéssel szüntették meg a munkaviszonyát. Közben a Pécsaktuál.hu úgy értesült: bejelentette távozását Zalayné Cseresznyés Tímea üzemeltetési és beruházási igazgató is, és szintén elmegy a cégtől a közfeladat koordinációs vezető, Bokor Károly is. – Beadta a felmondását Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója is. Ez nagyon komoly nehézségek elé állíthatja a Tettye Forrásházat, ez az egyik olyan terület ugyanis, ahová nem lehet csak úgy bárkit kinevezni, mert jogszabály rögzíti a feltételeket és az iskolai végzettséget, amelyekkel rendelkeznie kell a vezetőnek. Ilyen szakemberek azonban alig vannak az országban – tették hozzá. Kitértek arra is, hogy más önkormányzati cégekben is elindult a mozgolódás, mert elégedetlenek a vezetők.

Hasonló a helyzet a balliberális többségű Szekszárdon is, ahol Ács Rezső kormánypárti polgármester korábbi tájékoztatása szerint a tavaly őszi önkormányzati választás óta már csaknem húsz munkatárs távozott önként a hivataltól a megnövekedett terhek miatt. Emellett többeket el is bocsátottak. Korábban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely balliberális polgármestere is leépítéseket jelentett be a városi cégeknél és intézményeknél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.