Fülöp Attila: Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben

Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben jelenleg Magyarországon, a cél pedig az, hogy ők családi közegben lehessenek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 05. 16. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila azt mondta, a gyerekeknek a családban van a legjobb helye, ezért minél több nevelőszülőre van szükség.

Az államtitkár szerint kibeszéletlen közügy azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket ideiglenesen kiemelnek egy családból. Annak érdekében, hogy erről több szó essen és a nevelőszülői programot is népszerűsítsék, az Emmi családi napot tart vasárnap a Várkert Bazárban – közölte.

Hozzátette, fontos bemutatni, hogy a traumán átesett gyerekek ugyanolyan értékekkel rendelkeznek, mint bárki más.

Ismertette: a nevelőszülő feladata nem az örökbefogadás, hanem a gyermek befogadása, amíg a családja nem jön helyre, vagy valaki nem fogadja örökbe. A kormány ehhez anyagi támogatást nyújt, hogy a nevelőszülők a nevelésre összpontosíthassanak.

Fülöp Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, ahhoz, hogy valaki nevelőszülő legyen, el kell végezni egy képzést, és meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A nevelőszülőség munkaviszonyt ad, de másik munkát is lehet vállalni mellette – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.