Gyurcsány: Életem legnagyobb politikai élménye a DK

„Megvédünk mindenkit, aki nem lop, vagy nem sérti az emberi méltóság mindenen túli követelményét” – közölte Gyurcsány Ferenc, a pártja egyik tagja révén nemrég áramlopás gyanújában keveredett DK elnöke, aki 2006-ban a tüntetőkre rendőrattakot vezényelt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 10:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Soha nem volt kétségem, hogy jól képviseljük hazánkat” – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc a DK megalakulásának kilencedik évfordulóján. Mint a pártelnök fogalmazott, sokszor volt kétsége, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit ők gondolnak. „Mára a kétségeim csökkentek. A Demokratikus Koalíció mára a magyar ellenzék legnagyobb pártja. Ezt soha senki nem gondolta volna korábban rólunk. De megcsináltátok. Köszönöm nektek” – írta Gyurcsány, aki szerint sikerüknek nincsen különösebb titka.

Ne menj cikk-cakkban! – üzente Gyurcsány Ferenc pártjának 9. évfordulóján Fotó: Pestisrácok.hu

Csináljunk egy erős, egymásra is vigyázó csapatot, figyelj az ambíciókra, szolgáld és vezesd egyszerre a csapatodat, minden vitát vegyél komolyan és ne erővel oldd meg! Ez a legnehezebb. A politikai része könnyebb. Ne menj cikk-cakkban! Tarts ki a stratégiád mellett! Merj álmodni, tudj tervezni, cselekedni!” – fejtegette a DK elnöke. Szerinte pártjának „nagyon egészséges a közepe, aztán persze vannak gondok is. De ez így természetes.

De szép szóval tereljük a vitákat, megvédünk mindenkit, aki nem lop, vagy nem sérti az emberi méltóság mindenen túli követelményét. A többi vita feloldható” – közölte a párt egyik tagja révén nemrég áramlopás gyanújában keveredett DK elnöke, aki 2006-ban a tüntetőkre rendőrattakot vezényelt.

„Hogy hiszünk egy európai Magyarországban? Ezt tudják rólunk. Igazunk van? Szerintünk igen. De mindenkinek tudni kell, Magyarország jövőjét nem egyik vagy másik párt fogja eldönteni, hanem a történelemmel találkozó nép. Szerintem mi látjuk a találkozás pillanatát. És azért dolgozunk, hogy a randevú minél előbb megtörténjen” – írta Gyurcsány.

„Életem legnagyobb politikai élménye a most kilenc éves Demokratikus Koalíció. Köszönöm nektek. Történelmet csináltok. Legyetek büszkék rá! Én végtelenül büszke vagyok rátok” – zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.