Gyurcsány szamáriája

Kerge tánca egyszer nevettető, másszor ízléstelen

Franka Tibor
2020. 04. 06. 19:35
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. mrcius 24. Gyurcsny Ferenc, DK elnke a sznhzak finanszrozsrl szl trvny vitjn az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután március 11-én Orbán Viktor ismertette a kormány első intézkedési csomagját a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban, Gyurcsány a tőle megszokott infantilis a hozzá illő irgum-burgum stílusban máris reagált: “Nem ura a kormányfő a helyzetnek! Elvesztette vezetési képességét. Szegény hazám…!”

Különösen a szegény hazám kijelentés csengett irtó hamisan a reggel, este, meg délben az Európai Egyesült Államokról ábrándozó és hazudozó DK-s házaspár férfi tagjának szájából. Mert azt, hogy az ország miniszterelnökét szidja, gyalázza, azt már megszokhattuk tőle, de a hazám szót kiejteni csak szándékosan hazug botlás lehetett. A továbbiakban, persze hozza a megszokott formáját és mint egy rohadt gyümölcstől bódult vadszamár továbbra is öklelésre kiszemelt feneket keres. Kerge tánca egyszer nevettető, másszor ízléstelen, olykor pedig hányingerkeltő.

Egy régi mondás szerint kétféle ember létezik: az egyik az intelligens, a másik a tahó. Ez adottság kérdése, nem kell hozzá iskola! Amíg például, egy bolti eladó lehet tündérien szimpatikus, addig egy technikatanár – aki vasreszelésből és “muskátli herélésből” szerezte pedagógusi oklevelét –, és aki mellesleg pártelnök is, az meg lehet ördögien alpári, azaz tahó.

Ráadásul attól sem képes magához térni, netán kijózanodni, hogy immáron a harmadik közvéleménykutatás deklarálja: „Változatlanul magas a magyar kormány koronavírus elleni intézkedéseivel való elégedettség, ötből négy megkérdezett /78 %/ válaszolta ezt a felmérők kérdésére.” Hasonlóan vélekednek a magyarok az egészségügy és az oktatás jelenlegi teljesítményéről is.

Ebből pedig világosan látszik, hogy az ellenzék rosszul jött ki a koronavírus-törvény körüli önmaga szította küzdelemből, hiszen még az ellenzéki választók többsége is ellenzékellenes álláspontot képvisel.

A rohadt gyümölcstől bódult vadszamár mégis tovább járja kerge táncát, legutóbb a járvánnyal kapcsolatos önkormányzati elvonások hallatán és az ellenzéki pártok nyavalygása melletti vitustáncát a következő szöveggel kíséri: “Orbán egy kicsinyes gazember.” Már az sem izgatja, hogy a sajátjai sem veszik komolyan, tán mert rájöttek, hogyan viselkedik egy nagy gazember.

Szökkenjen szárba ehelyütt Shakespeare kétsorosa: “A hencegőből könnyen ez marad: Megtalálják benne a szamarat.”

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.