Hajózási vállalat: Volt elegendő számú mentőfelszerelés

A Hableány hajó fedélzetén a teljes befogadóképesség – vagyis 60 fő – számára megfelelő mentőfelszerelés volt – közölte a sétahajó üzemeltetője, a Panorama Deck Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 30. 12:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a hajózási társaság a balesetben érintett utasok és legénység számára azonnali pénzügyi segítséget ajánl fel.

Mint írták, a Hableány hajó 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a Panorama Deck flottájának 2003 óta. Érvényes engedéllyel rendelkezik 2020. október 31-ig. A tapasztalt, 58 éves hajóvezető és az 53 éves matróz kifogástalanul végezte a munkáját, mióta a társaság alkalmazásában állt.

A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik, és azonnal felállított egy belső vizsgálóbizottságot a körülmények feltárására.

„A Panorama Deck vállalat, annak vezetősége és teljes legénysége megrendülten áll a tragédia előtt, és részvétét fejezi ki a balesetben elhunyt vagy eltűnt utasok és legénység családjának” – írták.

Felidézték, a városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt 35-en utaztak. Az utasok Dél-Koreából érkezett turisták és idegenvezetők voltak.

A mentés nagy erőkkel zajlott, amelyben a vállalat minden elérhető hajója és legénysége részt vett a hatóság vezetésével. A nagy sodrású, magas vízállású Dunán az eső és a sötétség nehezítette a műveletet.

A hajó egy szállodahajóval ütközött a Margit híd közelében szerda este és elsüllyedt. Legalább heten meghaltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.