Halász János: Fontos megbízatást adott a kormánynak a korszakos győzelem

A napirend előtti felszólalások sorát záró fideszes képviselő az Országgyűlésben korszakosnak nevezte pártja győzelmét.

Forrás: MTI2019. 05. 27. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés hétföi ülésnapján a napirend előtti felszólalások sorát záró Halász János (Fidesz) azt emelte ki: a választáson Magyarország határozottan bizonyította, hogy Európában van a helyünk és Európa a mi hazánk is.

Pártja győzelmét korszakosnak nevezte, hangsúlyozva, ez megbízatás az európai bevándorlás megállítására, a nemzetek Európája és a keresztény kultúra védelmére.

Vasárnap is kiderült, az emberek Magyarországon azt gondolják, Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek Brüsszelben, akik az európai emberek érdekeit képviselik, olyan vezetők kellenek, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a kétezer éves keresztény európai kultúránkra – fogalmazott.

Hozzátette: az eredmény azt is mutatja, hogy Magyarországon az emberek egységet és összefogást akarnak, és „példátlan egység alakult ki az elmúlt kilenc év kormányzati munkájának is köszönhetően”.

Válaszában Dömötör Csaba elmondta: egész Európában jól hallható az az üzenet, amit tegnap Magyarország küldött.

A magyarok nem szeretnék, ha Európa feladná gyökereit és a felismerhetetlenségig megváltozna, azt sem szeretnék, ha stratégiai jogokat adnánk ki a kezünkből, mint ahogy azt sem, hogy olyanok képviseljék őket, akik hobbiszinten szembemennek az ő akaratukkal – fogalmazott az államtitkár, megjegyezve, ma Magyarországon erősebb az ellenzékváltó hangulat, mint bármikor valaha.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is erősebb Európáért, azon belül pedig gyarapodó Magyarországért dolgozik, ám ezek legfontosabb előfeltétele a biztonság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.