Házassági perpatvarral indult a véres elszámolási vita Érden + videó

A rendőrség 12 óra leforgása alatt azonosította és elfogta az eldurvult vita több résztvevőjét, az azonban egyelőre nem bizonyított, hogy közülük kihez köthető a gyilkosság.

Forrás: police.hu2020. 07. 31. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás kezdeti szakaszában begyűjtött adatok és tanúvallomások szerint régóta haragban volt egymással az a két család, akik július 30-án este ugrottak egymásnak Érden. A Magyar Nemzet információi szerint a rossz viszony alapja egy szerelmi történet volt. Az enyingi, több súlyos bűnügyben is érintett L. család egyik hölgytagja egy érdi, jómódú családhoz tartozó fiúhoz ment feleségül pár hónapja, ám az ifjú férj rendszeresen verte a feleségét, ezért az hazaszökött a szüleihez. A férj családja vissza akarta szerezni az asszonyt, vagy ha nem, akkor a lakodalom költségét, a hozomány visszatérését követelték az enyingiektől, akik viszont a lányuk bántalmazása miatt követeltek „kártérítést”.

A két család már egy hete megpróbált egyezkedni, de nem sikerült, a nézeteltérés akkor még csak szóbeli volt, kölcsönösen sértegették egymást. Ezt az elszámolási vitát akarták helyben lerendezni az enyingiek, amikor egy érdi benzinkúton csütörtök este találkozót beszéltek meg haragosaikkal. Már a nyilvános helyen sem tudták magukat türtőztetni a felek, összeverekedtek; a vendégek voltak túlerőben, ezért az érdiek az autóikba pattantak, megpróbáltak elmenekülni, illetve erősítést szerezni. Az enyingiek meg akarták akadályozni, hogy a helyiek összetrombitálják a rokonságot, ezért az érdi Iparos úton a menekülők elé vágtak, elzárták az útjukat. Ki sem engedték szállni ellenfeleiket az autóból, kívülről kezdték késekkel szurkálni a bent rekedt sértetteket, akik megpróbáltak védekezni, több riasztópisztolyból leadott lövés is eldördült, könnygázt is használtak a verekedők. A csata hírére megérkezett a telefonon riasztott helyi segítség is, ekkor már botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezve estek egymásnak a két társaság tagjai, válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő ellenfelekre. Amikor az enyingiek látták, hogy a túlerő elfogyott, bepattantak az autóikba és elszáguldottak.

A helyszínen több súlyos sérült is maradt, a mentőknek tizenkét férfit kellett kórházba szállítaniuk, egyikük, egy 50 éves érdi férfi – a szerelmi szálban érintett férj édesapja – az orvosi ellátás ellenére belehalt mellkasi sérüléseibe. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel indultak a verekedés résztvevőinek elfogására, július 31-én reggel 6 órára 13 gyanúsítottat állítottak elő. Egy 36 éves enyingi férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak. Az ügyészség kezdeményezte minden elfogott gyanúsított letartóztatását.

Érden a köznyugalom helyreállításának érdekében a Készenléti Rendőrség bevetési egységei látnak el megerősített járőrszolgálatot, de rendőrök védik az enyingi család szabadlábon lévő tagjait is, tartva a megölt férfi rokonainak bosszújától.

A Magyar Nemzet információi szerint az enyingi támadóknak nincs közük a leghírhedtebb enyingi bűnöző, a Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt, jelenleg is büntetőeljárás alatt álló Sztojka Ivánhoz, aki a börtönben nevet változtatott, a Fejér Megyei Főügyészség már S. István néven emelt vádat ellene kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt. A Sztojka klán és az enyingi romák nem most hallattak először magukról.

A halálos kimenetelű verekedésben részt vevő érdi romáktól szintén rettegnek a helyi benzinkutasok, van hogy 25-30 autóval szállják meg a kutakat, olyankor nem engednek oda senkit, félelemben tartanak mindenkit, aki nem közéjük tartozik. Tavaly júniusban mégsem itt, hanem a helyi rendőrség épülete előtt verekedett össze két érdi család késekkel, botokkal, vascsövekkel felfegyverkezve, hasonló elszámolási vita miatt. A mostani verekedésben érintett érdi család egyik rokonát tíz éve egy autós üldözés során lelőtték a rendőrök, mert el akarta gázolni őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.