Időjárás vasárnap estig

Forrás: MTI2019. 06. 15. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:

Szombaton nyugaton több-kevesebb fátyol-, keleten pedig kevés gomolyfelhőre számíthatunk, főleg a keleti megyékben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Vasárnap is kezdetben napos idő várható, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és többfelé valószínű zápor, zivatar, akár felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Szombaton a déli, vasárnap pedig az északira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 30 és 36 fok között várható, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek közelében ciklon található, amely változékony, több helyen csapadékos, és viszonylag hűvös időt okoz a térségben, helyenként napközben is mindössze 15 fok van. Záporok, zivatarok hatására a Kelet-Európai-síkság egyes részein is 20 fok alatt marad a maximum-hőmérséklet. Kontinensünk középső tájain, illetve délkeleti felén azonban tovább folytatódik a hőség, sokfelé fordul elő 30 és 35 fok közötti csúcsérték, általában napos idő a jellemző, de helyi záporok, zivatarok főleg a nappali, esti órákban kialakulnak. A Kárpát-medence térségét éjszaka északnyugat felől egy hullámzó frontálzóna éri el, de az ország nagy részén még vasárnap sem szűnik meg a hőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.