Regisztrálhatnak a falusi kisboltokra szánt támogatásra az érintettek

A támogatás az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tételére és gyógyszerek forgalmazására is vonatkozik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 14. 12:57
null
Az üzleteknek manapság sem kötelező kinyitniuk a hét utolsó napján, de tartanak a versenytársaktól Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a regisztráció a falusi kisboltok támogatására a Magyar falu program keretében – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Magyar falu program negyedik pilléreként meghirdetett 45 milliárd forintos támogatás a kétezer fő alatti településeken működő kisboltok fejlesztését, valamint a korábban bezárt egységek újranyitását segíti.

Gyopáros Alpár megjegyezte: a támogatás infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, illetve foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra is felhasználható.

A falusi kisboltok támogatása az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tétele mellett kiterjedhet postai szolgáltatások biztosítására, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazására és közösségi terek létrehozására is.

a program más elemeihez képest itt nem pályázni kell, hanem szintén digitálisan és egyszerű módon, de egyedi kérelem benyújtásával jelentkezhetnek az érdeklődő gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek.

Mintegy negyvenötmilliárd forinttal támogatják a kétezer fő alatti települések helyi élelmiszerüzleteit Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette

– A támogatással kapcsolatos lebonyolító feladatokat ellátó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. oldalán már megnyílt a lehetőség arra, hogy az érdeklődők egy előjegyzési űrlap kitöltésével jelezzék előzetes igényüket. A regisztráció lehetővé teszi a személyre szabott tájékoztatást, ugyanakkor nem jár semminemű kötelezettséggel – hívta fel a figyelmet a kormánybiztos. Az egyedi kérelmek benyújtására a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül lesz lehetőség, melynek határidejét legkésőbb április 1-jéig felhívásban teszi közzé a támogató és a lebonyolító szerv. A falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet megtalálható a kormány weboldalán és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján. A kérelmek beadásához további segítséget nyújt az általános tájékoztató és egy gyakori kérdéseket tartalmazó összefoglaló is, mely szintén elérhető a két szervezet honlapján.

A dotáció infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, illetve foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra is felhasználható. A falusi kisboltok támogatása az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tétele mellett kiterjedhet postai szolgáltatások biztosítására, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazására és közösségi terek létrehozására is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.