Így próbáltak bejutni a migránsok Magyarország területére – Videóval!

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook/Hír TV2020. 01. 28. 14:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról már a Magyar Nemzet a reggeli órákban is beszámolt, súlyos határincidens történt a röszkei határátkelőnél keddre virradóra, amikor egy 60-70 fős migránscsoport jogellenesen, erőszakkal próbált bejutni Magyarország területére.

Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, soron kívül összehívta a Migrációs Munkacsoport ülését, amin részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A tanácskozás után a BM épületében rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, ahol Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta, hogy miután a migránsok felszólításokra nem reagáltak, egy a lezárt átkelő épületét biztosító fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le, amire megtorpantak és a többségük visszafordult Szerbia irányába. Néhányan azonban szétszóródtak a határ területén, ezért Papp Károly utasítására a csongrádi rendőrök oldal és mélységi zárást hajtottak végre, ami jelenleg is tart.

A Hír TV megszerezte a röszkei áttörésről készült felvételeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.