Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja
HÍR TV - PUBLI CAFEMegmutatkozott a Jobbik átalakulása.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/ismet-meghaladta-a-ketezret-a-hatarsertok-szama-9970070/

Ismét meghaladta a kétezret a határsértők száma

A szakértők szerint nyáron számítani lehet arra, hogy a turistaszezonnal az illegális migránsok száma is megnő a határokon, mivel a balkáni útvonal országainak rendőrsége vélhetően nem a határok és a menekülttáborok őrzésére, hanem a turisták biztonságára összpontosít majd. Így ezrek indulhatnak el Görög- és Törökországból, Észak-Macedóniából, Szerbiából a magyar határ felé. Szlovénia is lépett, megerősítette a horvát határon felhúzott műszaki zárat és megduplázta a határőrzésre vezényelt rendőrök létszámát.

Június harmadik hetében újra meghaladta a kétezret az illegális bevándorlók száma. Március óta nem volt ekkora a nyomás az ország keleti és déli határain. Az elemzők szerint a nyárral, a jó idővel és a turistaszezonnal párhuzamosan növekedni fog a felénk tartó migránsok száma, mert a balkáni útvonal országainak rendőrsége a turizmusra, a gazdaság számára bevételt jelentő turisták biztonságára helyezi a hangsúlyt a határvédelem helyett. A magyar határra így nyáron is jelentős nyomás nehezedhet, idén már most meghaladta a határsértők száma a 45 ezret, emellett büntetőeljárás indult 360 embercsempésszel szemben is.

ORFK migráció

2021. 24. heti illegális migrációs adatok
Fotó: ORFK

Nyáron a létra a divat

2050 esetben kellett intézkedniük a Készenléti Rendőrség határvadászainak és a Magyar Honvédség ideiglenes biztonsági határzárnál szolgáló katonáinak az elmúlt héten illegális bevándorlókkal szemben. 1070 migránst sikerült tetten érni, amikor megkísérelték a műszaki záron történő jogellenes átjutást. Mivel a nyári időszakban a talaj száraz és kemény, az alagutak ásása helyett a létrás módszerrel próbálkoztak a legtöbben, de olyan kísérletező is volt, aki erővágóval kívánta megrongálni a kerítés drótját. Az elektromos jelzőrendszer azonnal figyelmeztette a környéken posztoló rendőröket a kísérletre, a járőröket észlelve a rongálók visszafutottak Szerbia felé.

965 migránsnak sikerült bejutnia jogellenes módon Magyarország területére, mindannyian a zöldhatáron, illetve a műszaki zár megkerülésével tudták átlépni tiltott módon az államhatárt. A rendőrség mélységi ellenőrző rendszere jól zárt, az illegális bevándorlók csak pár kilométernyit tudta az ország belseje felé haladni, amikor a rendőrség elfogta őket. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 14-e és 21-e között 15 embercsempészt sikerült elfogni, a bíróság kivétel nélkül letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.

Migránsok a vetésben

Czakó Gyula, a röszkei határátkelőhely egykori vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, minden évszaknak megvannak a sajátosságai az illegális határátlépés szempontjából. Télen a korai sötétedés, a hosszú, sötét éjszaka ad rejteket a határsértőknek. A hó adta fehér hátteret nem szeretik, mivel könnyebben észrevehetők. Nyáron a határ menti erdők aljnövényzete, a kultúrnövények magassága adhat rejteket. Most éppen ez az időszak jön, ráadásul az időjárás is kedvezett a termésnek, nőnek a vetések, számítani lehet a búzamezők közt bujkáló migránsokra.

Bátaszék közelében június 20-án este egy szír és egy jemeni férfit igazoltattak a rendőrök, mindketten jogellenes módon jutottak be az országba. Ugyanebben az időpontban egy másik járőr a közelben egy árokban egy balesetet szenvedett autót talált, közelében a sofőrrel, egy 20 éves szerb férfival. A francia rendszámú gépkocsiról a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának munkatársai korábban már jelezték, hogy azzal feltételezhetően embereket csempésznek. A jármű sofőrjét a rendőrök elfogták.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Afganisztáni helyzet

Már az unió is komolyan veszi az illegális migrációt
Már az unió is komolyan veszi az illegális migrációt, legalábbis az EU rendőri, ügyészi is titkosszolgálati munkáját koordináló szervezetei.

Egy pályafutás lezárása

Cseh László: Megszabadultam az örök kételytől
A 35 éves klasszis a 200 méteres vegyes úszás döntőjében elért hetedik hellyel zárta le sikeres pályafutását.
Páratlan pechsorozat: újabb sérülés a kézilabda-válogatottnál
Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita után Janurik Kinga is megsérült. Holnap a spanyolok ellen Szikora Melinda lesz a második számú kapus Bíró Blanka mögött.

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Poszt-trauma

Lukácsi Katalin beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába
Leégett az ellenzék.

Aktuális

Gondok adódtak az orosz kutatómódul csatlakozása után
Az űrbázis elmozdult a helyéről, miután váratlanul működésbe léptek az orosz egység hajtóművei.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!