Járóka Lívia: Brüsszel kettős mércét alkalmaz

A politikus hangsúlyozta, hogy miközben Svédországban „menetelhetnek a nácik”, addig az Euró­pai Unió – Judith Sargentinivel az élen – a magyarokat vádolja antiszemitizmussal, rasszizmussal.

2019. 03. 19. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Felháborító a brüsszeli kettős mérce, valamint az, hogy állandóan Magyarországot akarják büntetni, szankcionálni – jelentette ki Járóka Lívia, a Fidesz és a KDNP európai parlamenti (EP) képviselője a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban. A politikus hangsúlyozta, hogy miközben Svédországban „menetelhetnek a nácik” – a megkötés mindössze annyi, hogy a zsinagógákat el kell kerülniük –, addig az Euró­pai Unió – Judith Sargentinivel az élen – a magyarokat vádolja antiszemitizmussal, rasszizmussal, holott a 2010-ben felálló Orbán-kormány második intézkedése a Magyar Gárda betiltása volt.

A politikus arra is rámutatott, hogy míg Magyarországon 2010 óta csökken a szegények száma, addig Európában a kétszeresére nőtt a szegénység. – Ez az igazság. Európában 16 millió roma él, a szegények aránya pedig 120 millió. Amikor EP-képviselő lettem, az európai szegények száma 41 millióra rúgott, tehát sokat romlott a helyzet az unióban, miközben nálunk javult – fogalmazott Járóka Lívia, aki szerint nem csak a romákat érinti a szegénység, mivel Európában ma minden ötödik ember szegénynek számít.

Az EP-képviselő az unió új, készülő romaintegrációs stratégiájával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a magyar modell példamutató lehet és a végleges stratégiának is alapjául szolgálhat. Járóka Lívia a roma-munkanélküliség felszámolásának fontosságáról szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy egy állásnélkülinek élete végéig 72 millió forintnyi szociális segélyt fizet ki az állam, ezzel szemben egy roma fiatalt 22 millió forintból adófizetővé lehet tenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.