Jelöltállításban erősebb a Mi Hazánk, mint a Jobbik

A Jobbik kalocsai alapszervezete sem bírja cérnával, hogy a párt a balliberális ellenzékkel szövetkezve állít jelölteket az októberi választáson. Emiatt a Bács-Kiskun megyei településen többen is a kilépés mellett döntöttek, sőt már a Mi Hazánk kampányát segítik. Jelen állás szerint egyébként Toroczkai László pártjának több bejegyzett egyéni képviselőjelöltje van, mint a Jobbiknak egyedül, szövetségesek nélkül.

2019. 09. 07. 16:24
null
Várják az egykori pártjukból kiábrándult kilépőket Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb Jobbik-tagok választották a párt elhagyását a balliberális ellenzékkel való összefogás helyett. Pár hete a kalocsai alapszervezetből és a pártból léptek ki többen, miután nem értettek egyet a Jobbik országos politikájával. A történet pikantériája, hogy a távozók már be is adták kérelmüket a belépéshez a Mi Hazánk Mozgalomba, jelenleg pedig Toroczkai László választási kampányát segítik standolással, aláírásgyűjtéssel.

Szabó Patrik, a Jobbik kalocsai alapszervezetének alelnöke lapunk megkeresésére elmondta, régóta nem tudnak azonosulni a pártvezetés által diktált politikával, de kitartottak.

– A néppárti iránnyal még nem volt gondunk, megértettük, hogy nyitni kell. Azonban azt tapasztaltuk, hogy az új szavazók meg­győzésével párhuzamosan a Jobbik régi támogatóit, a tagságot elhanyagolták, velünk már nem foglalkoztak – mondta Szabó Patrik. Hozzátette, azt már nehezebben viselték, hogy a Jobbik vezető politikusai együtt tüntettek a baloldali pártokkal, köztük Gyurcsány Ferenccel, akinek a politikája ellen dolgoztak éveken keresztül.

– A Jobbik elvtelenül szembement a párt régi irányvonalával, mi pedig ehhez nem tudunk asszisztálni, inkább kiléptünk – fogalmazott Szabó Patrik, aki szerint a választás után további jobbikosok fogják elhagyni a pártot, mert – mint fogalmazott – előbb-utóbb mindenkinél elszakad a cérna.

Várják az egykori pártjukból kiábrándult kilépőket
Fotó: Havran Zoltán

Az utóbbi hetekben több hasonló kilépés volt a Jobbikból. A párt a települések zömében a balliberálisokkal szövetkezve állít jelöltet, kizárólag jobbikos logóval eddig 127 egyéni választókerületi és 15 polgármesterjelöltet jegyeztettek be. Érdekes, hogy az egy éve alakult Mi Hazánknak a Jobbikénál több, 144 bejegyzett egyéni képviselőjelöltje van, és polgármesterjelöltekből sem maradnak el nagyon a Jobbiktól.

Árgyelán János, a Mi Hazánk kampányfőnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, eddig jelöltjeik fele adta le az összegyűjtött aláírásokat, de sokan vannak még, akik a hétfő délutáni határidőig ezt megteszik majd. Hozzátette: a megyei listákkal is jól állnak, reményeik szerint valóban minden megyében sikerül listát állítaniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.