Jobban figyelnek a gyerekekre

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a baleset-megelőzési és -biztosítási témahetet, a biztonság hetét, amely az ország minden megyéjében várja a 9-14 éves gyerekeket.

Magyar Nemzet
2019. 09. 24. 13:03
null
Budapest, 2018. szeptember 5. Gyermekek kelnek át a zebrán a Németvölgyi Általános Iskola előtt, a XII. kerületi közlekedésbiztonsági kampány bemutatóján 2018. szeptember 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a baleset-megelőzési és -biztosítási témahetet, a biztonság hetét, amely az ország minden megyéjében várja a 9-14 éves gyerekeket, hogy változatos, látványos programokkal hívja fel a figyelmüket a biztonságra. Az idén több tízezer diákot várnak a rendezvényekre. A mától szombatig tartó rendezvénysorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége rendezi, de további tucatnyi más szervezet is részt vesz a programokon.

A témahét tegnapi, központi nyitó sajtótájékoztatóján Molnos Dá­niel, a Magyar Biztosítók Szövetsége főtitkára elmondta, hogy a rendezvény célja a mindennapok biztonságának erősítése. Ennek jegyében a biztonság hete közlekedésbiztonsági fókusszal zajlik, de az együttműködők közreműködése révén és tevékenységük bemutatásával nagyon sok más szempontból is erősíteni kívánja a gyermekek és a családok biztonságát.

A héten szó lesz tehát a közlekedésbiztonságról, a helyes magatartási formákról, a passzív biztonsági eszközökről és azok alkalmazásáról, a katasztrófa­védelem és a kutyás mentőszolgálatok révén mentési feladatokról és tűzmegelőzésről, társterületként a foglalkoztatásban igen kiemelt munkavédelemről is. A témahéten hangsúlyt helyeznek a mindenkit érintő élelmiszer-biztonságra, a biztonságos ivóvíz fontosságára, és ha már a vízről van szó, árvízvédelemre is. A biztosítások mindezek kapcsán szóba kerülnek, éppúgy, ahogy a vagyonbiztonsági kérdéseknél, vagy akár a háztartási és sportbalesetek megelőzése, kezelése kapcsán is.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Töreki Sándor országos rendőrfőkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy a mindennapok biztonsága egyre jobban beépüljön a közoktatás rendjébe is.

A rendezvény akkor érheti el a célját, ha minél szélesebb rétegekhez eljut. Az iskolakezdési időszakban is fontos a balesetek számának csökkentése, a gyermekeknek ismerniük kell a veszélyhelyzeteket, hogy azokat elkerüljék – jelentette ki Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Miniszté­riuma családpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.