Karácsony ellen szállna ringbe Tarlós István

„Hogy ne mondhassák, csak utólag mondom, ha nekem kellene ellenfelet választanom, valószínűleg Karácsonyt választanám a három közül” – közölte lapunkkal Tarlós István főpolgármester.

2019. 06. 26. 14:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hogy ne mondhassák, csak utólag mondom, ha nekem kellene ellenfelet választanom, valószínűleg Karácsonyt választanám a három közül” – közölte lapunkkal Tarlós István főpolgármester még azt megelőzően, hogy lezárult volna a voksolás, és kihirdették volna a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjeinek előválasztási eredményét. Az aHang által szervezett, nem hivatalos előválasztáson Kálmán Olga (DK) Karácsony Gergely, (MSZP-Párbeszéd), Kerpel-Frónius Gábor (Momentum) mérkőzött meg.

Az ellenzéki előválasztáson hétfő délelőtt elérte az 50 ezret a szavazók száma. A ma déli urnazárásig 68359-en adták le szavazatukat, így a több mint 1 300 000 fővárosi szavazópolgár mindössze öt százaléka vett részt a voksoláson. A szavazatok számlálása után, körülbelül 6 órakor várható végeredmény a Civil Választási Bizottság ígérete szerint.

Mint ismert, az előválasztás év elején tartott első fordulóján az MSZP fővárosi képviselője, Horváth Csaba és a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely közül választhatták ki a budapestiek, hogy ki legyen az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármesteri posztra. Akkor Összesen valamivel több mint 34 ezer szavazat jött össze, melyből 27 ezer feletti voks támogatta Karácsony Gergelyt, 6500 pedig Horváth Csabát, és csupán 81 lett érvénytelen. Bár Karácsony fölényesen nyerte az első fordulót, az EP-választást követően a két strasbourgi mandátumban megtestesülő sikerén felbátorodó Momentum saját jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral rukkolt elő, a DK pedig kihátrált Karácsony Gergely mögül, akivel szemben a korábbi műsorvezetőt, Kálmán Olgát indították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.