Karácsony Gergely a politikai pedofília útjára lépett

A baloldali sajtó eddig politikai pedofíliáról értekezett, ha egy jobboldali képviselő gyerekekkel fotózkodott. Ezt vajon hogyan magyarázzák ki?

2021. 03. 05. 10:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017-ben és különösen 2018-ban a kampány hevében a baloldali sajtó egy új politikai termékkel állt elő: „politikai pedofíliának” nevezte a jelenséget, amikor kormánypárti képviselők gyerekekkel mutatkoztak egy fotó erejéig. A képek kontextusa jellemzően az volt, hogy az adott térség országgyűlési képviselője kilobbizta egy-egy óvoda vagy iskola felújítását, megépítését, és ezután készült egy-egy fénykép az átadóról.

A politikusok gyermekekkel való fényképezkedése persze lehetne értelmes vita tárgya, de a „politikai pedofília” címkéjével a baloldal lezárta a vita lehetőségét, egyértelműen az efféle fotók ellen foglalt állást.

Ehhez képest Karácsony Gergely főpolgármester Instagram-oldalára ez a kép került ki:

A poszt szövege szerint a képen látható kisfiú zászlókat gyűjt, és levélben keresték meg a főpolgármestert édesapjával, hogy kérjenek egy budapesti zászlót.

Az egyik legolvasottabb cikk a politikai pedofília témakörében a HVG.hu-n született, amelyet a Google-keresője is előkelő helyen rangsorol, és már a címe is beszédes: „Kapaszkodjon: nem politikai pedofília, ha gyerekkel kampányol a politikus” – miközben a HVG.hu szerint jól láthatóan az.

„Az adott politikus rajongótáborától eltekintve, általában egyöntetű felhördülés fogadja, amikor egy képviselő vagy polgármester gyerekekkel igyekszik népszerűsíteni magát, illetve az aktuálisan átadott beruházást” – olvasható a cikkben, amelyben a szerző olyan „ízléses” kifejezéseket használ, mint hogy Simicskó István az utóbbi időben „nagyon ráhajtott a gyerekekre”.

A cikkben olvasható a Soros György által finanszírozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet iránymutatása is, amely szerint:

  • közoktatási intézménybe nem kezdeményezek látogatást azzal a céllal, hogy gyerekekkel találkozzam, az intézményeket akkor látogatom meg, amikor az a törvényben biztosított ellenőrzési jogosultságaim gyakorlásához szükséges.
  • nem küldök és nem viszek ajándékot és politikai tevékenységemet népszerűsítő szövegeket, tárgyakat sem a gyerekeknek, sem a szüleiknek, sem a pedagógusoknak.
  • nem fotóztatom magam gyerekekkel, diákokkal. Ha ilyen felvételek óhajom ellenére mégis készülnek, azok nyilvánosságra hozatalát nem támogatom.
  • az állam és az önkormányzat ünnepségein nem kezdeményezem az óvodák, iskolák szereplését, részvételét, ilyen szereplési lehetőséget csak az ő önkéntes kezdeményezésükre biztosítok.
  • Karácsony Gergely tehát ráhajtott a gyerekekre és a politikai pedofília útjára lépett.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.