Karácsonyék megint új verzióval álltak elő a hangfelvételről

Karácsony Gergely az őszödi beszédének nevezett hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után összevissza beszél. Az Origo összeszámolta, hányadik verziót adják elő Karácsonyék a felvétellel kapcsolatban.

2019. 09. 29. 17:55
null
Karácsony Gergely Zuglóban már "bizonyított" Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Soros Györgyhöz köthető, tehát az ellenzékkel finoman szólva nem ellenséges 444 írt először a felvételről, ők jelentették meg.

A felvételen – többször megírtuk – Karácsony Gergely az MSZP zuglói országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát bűnözőnek nevezi (többször megfenyegette Karácsony családját), egy másik vezető szocialistát, Horváth Csabát egy alkalmatlan politikusnak, aki csak zavarja, a zuglói szocialistákról pedig úgy beszél, mint akik szét akarják lopni a kerületet. A DK-s Gy. Németh Erzsébetről pedig mint biztos kerületi vesztes beszélt. De szidta az MSZP-s Tüttő Katát is. Azaz: saját szövetségeseit.

Karácsony először azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy hol készült a felvétel, és kivel, kikkel beszélget. Ez volt az első verzió. Később az ATV-ben már azt állította, hogy a barátaival beszélget, de nem tudja, hogy kikkel, és semmire nem emlékszik. Ez ugye egy újabb verzió. Majd ezt is kiegészítette, nagyjából tíz perc múlva az ATV-interjúban, amikor arról volt szó, hogy becsmérelte Tüttő Katát a hangfelvételen. Ekkor Karácsony azt mondta: emlékszik, hogy később Tüttő Katát dicsérte is.

És ma jött a harmadik verzió: Szabó Tímea, aki Karácsony mellett a Párbeszéd másik társelnöke, azt állította, hogy a Párbeszéd elnökségi tagjai vannak a felvételen és a beszélgetés egy elnökségi ülésen készült.

Hogy mennyire összevissza beszél Karácsony, az is mutatja, hogy a hangfelvételen Tóth Csabát mint a családját fenyegető bűnözőt írta le, tegnap pedig már egy közös képet tett közzé, ahol ölelkeznek, és állítása szerint barátok. Vajon mikor hazudott? A hangfelvételen vagy tegnap? – tette fel a kérdést az Origo.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.