Karácsonyozhatunk korlátozások nélkül?

Nyolc-tíz nap múlva születhet kormányzati döntés a kérdés kapcsán.

Jakubász
2020. 11. 28. 23:58
null
Budapest, 2020. november 28. Az ország karácsonyfája díszkivilágításban a budapesti Kossuth téren 2020. november 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – számolt be hivatalos közösségi oldalán a kormányzat.

forrás: Facebook

A kérdésre szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök is kitért. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakkal nemrég kezdett foglalkozni az operatív törzs, és nagy vita folyik arról, mi legyen a síeléssel. – Az olaszok zárni akarnak, úgy látom, hogy a németek is, az osztrákok pedig mentenék a szezont – értékelt a kormányfő.

Elmondta,

arra kéri a magyarokat, hogy ne fizessenek elő, ne foglaljanak síszállásokat és külföldön síelési lehetőségeket, mert nem fogják tudni azokat beváltani, és biztosak lehetnek abban, hogy Magyarországon olyan szabályok lesznek, amelyek nem teszik lehetővé, hogy ne kerüljenek karanténba a síelés után.

A miniszterelnök elmondta, örül, hogy egyre több család engedheti meg magának, hogy síelni menjen, de most nem ennek van itt az ideje.

– Nem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint kell majd élnünk a karácsonyi ünnepek és újév idején – mondta a kormányfő. – Szeretnénk – folytatta –, hogy minden család korlátozás nélkül tudjon egymással találkozni, és olyan karácsonyunk és újévünk legyen, mint amilyen lenni szokott. – De hogy ezt megengedhetjük-e magunknak, nyolc-tíz napnál hamarabb nem tudom megmondani – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.