Keménymag: Az 52 százalékos „Fidesz-vereség” tragédiája

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt “politikai hobbista”, Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója talpig gyászruhában a lezajlott EP-választások várható hatását elemezték.

Forrás: Hír TV2019. 05. 29. 12:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt “politikai hobbista”, Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója az adásban talpig gyászruhában a vasárnap lezajlott EP-választások várható hatását elemezték a Hír TV Keménymag című műsorában, ahol a pártokra és a küldöttekre váró feladatokról mondták el a véleményüket.

„Vereséggel felérő Fidesz-győzelem”

– a többi között így kommentálta a sajtó egy része a vasárnapi voksolást. A Keménymag csapata fekete ruhában, már-már könnyes szemmel elemezte a Fidesz 52 százalékos választási eredményét.

Apáti Bence egyértelmű csalódásról beszélt, Dezse Balázs pedig egyenesen bukásról.

„Mondj egy példát, 52 százalékkal eddig ki nyert választást?”

– tette fel az ironikus kérdést Jeszenszky Zsolt politikai hobbista. Apáti Bence hozzátette: ez várható volt, mert amikor Orbán Viktor elkezdett „elszigetelődni”, onnan kezdve a műsor vendégei többször elmondták, hogy neki és a Fidesznek is vége.

A műsor folytatásában is hasonló szarkasztikus hangnemben fejtegették, hogy a „csúfos, 52 százalékos vereség” például Nagy-Britanniában azt eredményezné, hogy ha minden körzetben ennyit kap az ottani kormánypárt, akkor 100 százalékban övék a hatalom a brit parlamentben.

Macront a franciák 30 százaléka sem támogatta, mégis a kétharmadtól nagyobb arányú hatalom állt mögé

– húzta alá a „politikai hobbista”.

A leszerepelt magyar ellenzék egyik legnagyobb vesztese az MSZP, ahol eldöntetlen még, hogy a megmaradt egyetlen EP-mandátumukat Szanyi Tibor vagy Ujhelyi István fogja bezsebelni, és emiatt igen nagy párton belüli küzdelem várható: erről szólt Pósa Károly karikaturista illusztrációja is.

Ujhelyi István és Szanyi Tibor között még nagy szkanderozás lesz a párton belül, hogy kié legyen az újabb öt éves brüsszeli megbízatás.

Az ellenzék folyamatosan az arányos választási rendszert hiányolta, de úgy néz ki, hogy még a megváltozott választási feltételek mellett is kudarcot kudarcra halmoznak – vélekedett Jeszenszky Zsolt.

A műsor folytatásában szó esett arról is, hogy hová tűnt a fehérsapkások ellenzéki csapata, valamint rendhagyó módon Fekete Lovag-díjat adományoztak a műsor résztvevői a legnagyobbat mondó ellenzéki politikusnak.

A teljes adás IDE KATTINTVA nézhető meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.