Két év után ismét az MTVA székháznál tüntetnek Hadházyék

Szél és Hadházy szerint fel kell lépni „a minden csatornán hazugságot árasztó propaganda, a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen”.

Magyar Nemzet
2020. 10. 14. 19:09
null
A politikusok legutóbb hétfőn jártak az MTVA székházánál Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „propaganda ellen” szervez demonstrációt Szél Bernadett és Hadházy Ákos október 23-ra, a közmédia Kunigunda úti épülete elé. A két volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő szerint fel kell lépni „a minden csatornán hazugságot árasztó propaganda, a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen”. Mint a tüntetés Facebook-oldalán írják, „ez a nap a propaganda elleni küzdelemről is szól, hiszen 1956-ban is a rádióhoz mentek a forradalmárok, hogy a minden hullámhosszon áradó hazugság helyett az igazság szóljon a hangszórókból”. A szervezők a demonstrációt a járványhelyzethez igazodva szeretnék megtartani, azonban

kérdéses, hogy a valóságban milyen lesz egy olyan tüntetés, ahol az MTVA előtt egymástól másfél méter távolságra minden résztvevőnek kijelölik a helyét.

Már csak azért is felmerülhet a kérdés, mivel Hadházyék két évvel ezelőtti, az MTVA székháznál zajló akciója korántsem zajlott békésen. Mint ismert, 2018. december 16-án ellenzéki parlamenti képviselők hatoltak be a közmédia épületébe; a két napig tartó „ostrom” bevallott célja az volt, hogy beolvashassák öt pontból álló követeléseiket. A demonstrációhoz több, azóta elhíresült pillanat kapcsolódik, ilyen volt, amikor

Varju László DK-s országgyűlési képviselő a stúdióba jutás érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, vagy amikor Kunhalmi Ágnes (MSZP) nekiugrott egy csukott ajtónak, majd színpadias esést produkált.

Emlékezetes volt az is, amikor Bangóné Borbély Ildikóról (MSZP) felvétel készült, amint képviselőtársait arra instruálja, hogyan feküdjenek úgy a földön, hogy arról „erős kép” készülhessen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.