Korábban a szombathelyi politikát is megkavarta az ördög ügyvédje

A Borkai-ügyben zsarolás miatt indult eljárás és előállítások hírére újra hallatott magáról a választások után elnémult “ördög ügyvédje”. Fizetett politikai hirdetésben akadt ki, amiért a zsarolók után folyik a hajsza és nem a blogján felvázolt összeesküvéselmélet szálait bogozgatja a rendőrség. Ez volt a második alkalom, hogy a magát csak ördög ügyvédjének nevező karaktergyilkos megfinanszírozta a posztját. Ám, úgy tűnik, ezúttal hibázott: a fizetett hirdetés ugyanis leleplezi annak feladóját – írja a PestiSrácok.

Forrás: PestiSrácok2019. 11. 27. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook előnye, hogy jól bekalibrálható fizetett posztok célközönsége és nyomon követhető a eredmény. A PestiSrácok rábukkant a Borkait lejárató Ördög ügyvédje blog adminisztrátorának hirdetéseire és a finanszírozóra, akiről kiderítette, hogy Szombathelyen is aktív lejáratókampányt folytatott és finanszírozott a kampányban a fideszes jelölt ellen.

Az Ördög ügyvédje oldalról két hirdetést adtak fel. Egyet aznap, amikor elindult az oldal, egyet most, amikor megjelentek az első hírek arról, hogy zsarolás gyanújával vették őrizetbe a botrány több szereplőjét. Mindkét hirdetés finanszírozója Horváth Csaba – hívja fel a figyelmet a PestiSrácok. Hogy kicsoda ő, azt csak a Facebook cenzorai tudják a kívülállók közül, illetve kis szerencsével a hatóságok tudhatják meg, hiszen zsarolás és más köztörvényes bűncselekmények ügyében folyik nyomozás, tehát a Facebooknak hatósági kérésre ki kell adnia az adatot.

A találatok között ugyanazon Horváth Csaba finanszírozónak kétféle hirdetéseit listázza a Facebook. Az egyik a szombathelyi fideszes polgármesterjelölt lejáratására létrehozott Facebook-hirdetés sorozat, amelyre összesen 541 073 Forintot költöttek el. Ezeken kívül két fizetett hirdetése volt – mind a kettő ördög ügyvédje poszt, ami azt jelenti, hogy a finanszírozó, vagy aki annak profilját használja, adminisztrátora is a Borkait lejárató, fenyegető Facebook oldalnak.

A PestiSrácok szerint tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a szombathelyi fideszes polgármesterjelölt lejáratását szolgáló hirdetéseket és a Borkai-ügyet kirobbantó Facebook-oldal hirdetéseit ugyanaz a forrás finanszírozta.

Lazáry Viktor, szombathelyi fideszes alpolgármester volt az első, akit gyakorlatilag szinte a megszólalásig egyező módon tettek el az útból még 2013-ban. Róla írták, hogy drogozik és prostituáltak társaságát keresi. Vele kapcsolatban is előkerült egy rejtett kamerás videófelvétel, amin egy Lazáry Viktorra hasonlító személy fehér port szív az orrába egy balatoni hajón tartott bulin. A politikus tagadta a vádakat, sőt vizeletmintát adott, ami negatív lett. Az ügyben indult nyomozást végül lezárták, a vádak azóta sem nyertek igazolást.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.