Kozma Imre atya: A magyar a világ legbefogadóbb nemzete

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója a Karc FM-en hangsúlyozta, hogy 1989-ben kockázatos szolgálatot vállaltak.

Forrás: Karc FM2019. 08. 23. 14:50
null
Fotó: Picasa Forrás: pestisracok.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kozma Imre atya, a Karc FM rádió hírműsorában, a Hangolóban felidézte, hogy 1989-ben Magyarország több tízezer keletnémet menekültet fogadott be és látott el hosszú időn keresztül.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója hangsúlyozta, hogy ezzel kockázatos szolgálatot vállaltak, hiszen számolniuk kellett keletnémet titkosügynökök jelenlétével, akik megpróbáltak elvegyülni a menekültek között.

Imre atya külön felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a magyar lakosság harminc évvel ezelőtt oroszlánrészt vállalt a menekültek ellátásában, s tették mindezt úgy, hogy közben tisztában voltak azzal is: akiket megsegítenek, gyakran jobb körülmények között élnek, mint saját maguk. A szeretetszolgálat alapítója szerint – bár számára is érdekes helyzet volt a karhatalmistákkal való együttműködés – az akkori magyar politikai elittől hathatós segítséget kapott ahhoz, hogy a százezres nagyságrendű keletnémet menekülttömegek megfelelő módon ellássák.

Fotó: pestisracok.hu

Ugyanazok a rendőrök nyújtottak ezúttal segítséget, akik hónapokkal korábban a zugligeti templom előtt álló autók rendszámait összeírták és nyilvántartották, Imre atyát pedig rendszeresen kihallgatásokra vitték.

A teljes beszélgetés alább meghallgatható.

https://www.mixcloud.com/karcfm/a-magyar-a-világ-legbefogadóbb-nemzete-hangoló-20190823-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.