Lelépési pénzt kér Kulcsár a Jobbiktól

2020. 01. 31. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak akkor hajlandó visszaadni mandátumát Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben, ha pártja kellően megfizeti eddigi munkáját. A Jobbik azonban nem ad pénzt a debreceni képviselőnek, aki beleköpött a Dunába lőtt zsidók emlékére állított vascipők egyikébe. Ismert, a párt fenegyereke, aki 2011-ben meggyalázta a holokauszt-emlékművet, egészen mostanáig különösebb retorzió nélkül vállalhatott tisztségeket a Jobbikban.

Jakab Péter újonnan megválasztott pártelnök első intézkedései­nek egyike azonban az volt, hogy felszólította Kulcsárt, mondjon le képviselői mandátumáról, s adja azt vissza a közösségnek. A Dehír.hu informá­ciói szerint Kulcsár – családjára hivatkozva – végkielégítést kért a Jobbiktól, tekintettel a 16 éves munkaviszonyra.

– Amennyiben nem mond le, az elnökség kezdeményezi a Jobbikból való kizárását – közölte válaszul a párt. Az ügy érdekessége, hogy ha Kulcsár visszaadja mandátumát, a Jobbik jelölheti ki az utódját, míg ha kizárják a pártból, függetlenként maradhat képviselő. Utóbbi esetben a Jobbiknak nem lesz frakciója a megyei közgyűlésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.