Keresés
Magyar Nemzet
2020. december 4., péntek, Borbála, Barbara napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPSzájer József vállalta a tette következményeit.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/mar-tobb-mint-egymillio-ingyenes-tesztet-vegeztek-el-8882303/

Már több mint egymillió ingyenes tesztet végeztek el

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára arról beszélt, hogy
már több mint egymillió, döntően ingyenes tesztet végeztek el. Hozzátette, fizetnie a vizsgálatért csak annak kell, aki önkéntesen végezteti el a vizsgálatot.
Ezek ára azért önköltséges, hogy senki ne tudjon nyerészkedni a teszteken, bár ezt így is többen megpróbálták – közölte az államtitkár, hozzáfűzve, az ITM kezdeményezésére fogyasztóvédelmi eljárás indult a PCR-tesztek árazásával kapcsolatosan. Ezek árát 19 500 forintban maximalizálták, de a vizsgálatokat végző szolgáltatók árpolitikáját áttekinthetővé kell tenni, mert most sokféle létezik. Megvizsgálták az árképzés, a tájékoztatás és a szolgáltatások megfelelőségét. Eddig 81 céget vizsgáltak meg, ezek húsz százalékánál volt gond.
Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma összesen 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen – közölte az osztályvezető. Galgóczi Ágnes elmondta, hogy jelenleg 86 óvodában rendeletek el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig zajlik az őszi szünetben megkezdett fertőtlenítés. Hangsúlyozta: most hétvégén is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a védekezésre, így aki tünetet érez magán, inkább ne látogasson ki a temetőbe, hanem otthon gyújtson gyertyát.
A temetőkben pedig továbbra is kerüljük a tumultust, és tartsuk be a maszkviselési szabályokat.
Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint a védelmi intézkedések megszegése miatt az elmúlt huszonnégy órában 86 rendőri intézkedésre került sor, a tömegközlekedésben nem megfelelő maszkviselés miatt 16 esetben intézkedtek a hatóságok. A vonatkozó jogszabály hatálybalépése óta pedig 732 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek. Kiss Róbert közölte azt is, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos rémhírterjesztés miatt összesen 143 esetben rendeltek el büntetőeljárást, ebből jelenleg három van folyamatban, és tíz gyanúsítottat hallgattak ki.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese arról beszélt, hogy november 2-ától, hétfőtől már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni, amit kizárólag az étel, ital elfogyasztásának idejére lehet levenni.

A maszkviselés emberéletek megmentésében játszik most szerepet, ezért a rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és emelkedett a szabályszegőkre kiszabható bírság összege is – hangsúlyozta Kiss Róbert.

Közölte, a rendőrség idén is készül a mindenszentek ünnepével és a halottak napjával kapcsolatos feladatok ellátására, cél, hogy ne legyenek a megemlékezések nyugalmát veszélyeztető cselekmények, továbbá fenn tudják tartani a temetők, közterületek, nyilvános helyek rendjét és biztonságát. Az alezredes tudatta továbbá, hogy a kormány november 30-a éjfélig meghosszabbította a teljes schengeni határszakasz belső ellenőrzését, ez összesen 128 határátkelőhelyet érint.

A védőoltásokkal kapcsolatban álhíreket, hazugságokat terjesztők nagy károkat okoznak, ez különösen igaz most, a pandémia időszakában – jelentette ki Galgóczi Ágnes. Arról is beszélt, hogy a járványhelyzet függvényében folyamatosan növekszik a Covid-ellátásba bevont kórházak száma. Az osztályvezető kitért az influenza elleni védőoltásokra is: elmondása szerint a vakcinákat a háziorvosok folyamatosan megkapják, a pótlás biztosított.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Szamizdat

Orbán Viktor válasza Webernek: Balfácánnak néztek bennünket
„A helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet.”

Demokratikus deficit

Varga Judit is reagált Brüsszel jogállamisági aggályaira
A súlyos demokratikus deficittel küzdő brüsszeli intézmények akarják megmondani, hogyan építsenek a tagállamok demokráciát.

Kiemelt

Morawiecki: Kormányprogramokból is tudnánk finanszírozni a járvány utáni helyreállítást
Varsó arra a lehetőségre is felkészül, hogy nem jut egyezségre az Európai Unióval.

Poszt-trauma

Szájeren kárörvend Mr. Negyven Százalék
Na ebből kellene mémet csinálni.

Poszt-trauma

TGM és a vérszegény ellenzék
A jeles filozófus kissé eltévedt a magyar etnicisták sűrű erdejében.

Poszt-trauma

Gyurcsány samesza nekiesett Orbánnak, de beletört a bicskája
Na, álljunk meg egy szóra!

Poszt-trauma

Alacsony vérnyomásra hallgasson Varju Lászlót!
Talány, mi mozgathatja a DK erős(nek gondolt) emberét.

Aktuális

Balesetet okozott, majd egy másik autósra fogta + videó
A videón tökéletesen látszik, hogy a piros autó sofőrje teljesen szabálytalanul sorol be.

Fricz Tamás blogja

George Clooney, Soros és a globális elit hasznos – nem idiótája, hanem – katonája
A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!