Márki-Zay nem fizet a kórháznak

A hódmezővásárhelyi polgármester az áprilisi jogerős döntés óta nem utalta át a nyolcszázezer forintos sérelmi díjat, amelyet egy korábbi otromba kijelentése miatt ítélt meg a bíróság a helyi kórháznak.

2019. 07. 24. 5:50
Márki-Zay Péter
Márki-Zay most a nőkbe gyalogolt bele Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A városvezető most jogi eszközökkel próbálja elérni, hogy ne kelljen kifizetnie a pénzt – nyilatkozta lapunknak a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója, Kallai Árpád. Az intézményvezetőtől arról érdeklődtünk, hogy a polgármester folyósította-e már a kórháznak a tavasszal megítélt sérelmi pénzt.

Mint ismert, Márki-Zay Péter (képünkön) a tavalyi országgyűlési választások több kampányeseményén úgy fogalmazott, „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”. A kijelentés nyomán az egészségügyi ellátóközpont pert indított a független polgármester ellen, amelyet jogerősen meg is nyert 2019 áprilisában. A Szegedi Ítélőtábla arra kötelezte a városvezetőt, hogy tegyen közzé a helyi lapban egy bocsánatkérést, valamint fizessen nyolcszázezer forintot az intézménynek. Kallai Árpád akkor úgy kommentálta az ítéletet: „Példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét.”

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A főigazgató szerint Márki-Zay a sérelemdíj elmaradt kifizetésének végrehajtását támadta meg. Az intézményvezető hangsúlyozta: furcsa, hogy a politikus ki akar bújni fizetési kötelezettsége alól, mert ezt az összeget egy nagyon fontos terület fejlesztésére szeretnék felhasználni.

– A gyermekosztályon hasznosítanánk a megkapott pénzt – emelte ki Kallai Árpád, aki korábban már kifejtette, hogy egy életfunkciók megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni.

– Az írásos jóvátételre is várnunk kell, mivel a polgármester eddig nem vállalta a felelősséget a kijelentéseiért és azért, hogy szavaival a kórház több száz dolgozóját megsértette – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a főigazgató. Mint mondta, az erkölcsi jóvátétel megtörtént, hiszen a bíróság kimondta a jogerős ítéletében, hogy ennek a súlyos kijelentésnek igenis következménye lehet, mégpedig az, hogy megbonthatja az orvos és a beteg közötti bizalmi viszonyt.

Márki-Zay eközben tovább támadja a helyi kórházat. A Vásárhely24 hírportál arról számolt be, hogy egy helyi rádióinterjúban a politikus kifejtette: az egészségügyi intézmény jobban működött Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, mint az elmúlt kilenc évben. A polgármestert tegnap hiába hívtuk, lapzártánkig nem reagált munkatársunk megkeresésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.