Másfél millióan töltötték már ki a kérdőíveket

A kérdőívek alapján a lakosság véleménye az, Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában.

Forrás: Magyar Hírlap2020. 08. 04. 8:54
null
A politikus szerint a lakosság tudja és érti, hogy a közrend fenntartása mindennél fontosabb Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már közelít a másfél milliós nagyságrendhez a 2020-as nemzeti konzultációs kérdőívet kitöltő polgárok száma. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt is kihangsúlyozta, hogy a sikeres védekezés kulcsa a miniszterelnök által irányított, példaértékű nemzeti összefogás volt.

Az államtitkár szerint Magyarország kormánya erős és cselekvőképes, a parlamenti háttér a kormányzó párt, a Fidesz-KDNP kétharmados többségével egyedülálló stabilitást biztosít az országnak, a magyar polgároknak. A járvány miatt kialakult veszélyhelyzet során időben meghozott és hatékony döntések születtek, amelyeket a lakosság – rendkívül fegyelmezetten, egymást is segítve – be is tartott. Németh Szilárd külön megemlítette, az egészségügy emberi, szakmai és anyagi tartalékait mozgósítva az orvosok, ápolók, mentők mind-mind erőn felül teljesítettek, a rendőrök és honvédek pedig biztosították a közellátáshoz szükséges közrendet, közbiztonságot, az ország békéjét.

A parlamenti államtitkár szerint ezt a nemzeti összefogást a járvány első hullámának idején, a veszélyhelyzetben is folyamatosan, hazug módon, aljas és sunyi politikai szándékok alapján támadta a baloldal. Bár a vírus nem válogat, Gyurcsány Ferenc és szekértolói képtelenek kibújni a bőrükből, a DK-tól az MSZP-n és Karácsony Gergely pártján át a Jobbikig ismét bizonyítékát adták annak, hogy a magyarok még ilyen példátlanul kritikus időkben, a pandémiás veszélyhelyzetben sem számíthatnak rájuk – mondta Németh Szilárd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.