Meleg, napsütéses idő várható a hétvégén

Eső csak helyenként fordulhat elő és az enyhe hajnalokat követően napközben már jóval 20 celsius fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 18:58
null
Budapest, 2018. janur 6. Az Erzsbet hd s a Gellrt-hegyi Szabadsg-szobor a tavaszias idben Budapesten 2018. janur 6-n. Az v els htvgjn is folytatdott a szokatlanul enyhe tli id, megdlt az orszgos napi melegrekord, az orszg tbb pontjn 17 Celsius-fokot is mrtek. MTI Fot: Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik. Keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés viszont ott is lehet. A középső és keleti országrészben fordulhat elő záporeső, nagyobb számban ezen belül is keleten, ahol elszórtan zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A hajnali órákban 7-13 fok lesz, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton napos idő várható. Főként a Dunától keletre elszórtan várható zápor, esetleg egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között várható.

Vasárnap is sok lesz a napsütés. Elszórtan várható zápor, néhol zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés.

A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A maximumok 21-26 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.