Müller Cecília cáfolja Karácsonyt

A Pesti úti idősotthonban legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos. Egyelőre csak a dokumentációt tekintették át, és újabb vizsgálatok kellenek – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Forrás: origo.hu2020. 04. 20. 14:24
MLLER Ceclia
Budapest, 2020. március 7. Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta: újabb mintavételezés történt a Pesti úton, így jelenleg 223 fertőzött van az intézményben, és közülük 19 dolgozó. Emellett 23-an haltak meg az otthonban, ahol 267 lakót vizsgáltak teszttel. Folyamatos a minták elemzése – mondta Müller Cecília, aki arról is beszélt, kedden fogják pontosan ismertetni, milyen intézkedésekre van még szükség az otthonban.

A tisztifőorvos kijelentette, megkapták az otthonnal kapcsolatos dokumentációt, és annak áttekintése után kiderült, hogy legalább egy hétig nem volt jelen orvos az intézményben, és nem tudta helyben vizsgálni a gondozottakat.

A tisztifőorvos szerint tovább vizsgálódnak az otthonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.