Napokon belül letölthető lesz a védettségi igazolvány applikációja

Elkészült a védettségi igazolvány telefonos-táblagépes applikációja, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat – írta meg a Magyar Hírlap.

Forrás: Magyar Hírlap2021. 05. 11. 17:24
null
Hamarosan egy applikációval is igazolhatják védettségüket az oltottak, vagy a fertőzésen már korábban átesők (A képen névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány) Fotó: Róka László Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Hírlap információi szerint elkészült a védettségi igazolvány applikációja, amely napokon belül letölthető lesz az alkalmazásboltokból okostelefonra, tabletekre.

A postai úton küldött kártyákhoz képest több információt mutat majd az applikációban való regisztrálást követően.

Szerepelni fog az, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg a vakcinákat (az első és második oltás időpontja is látható lesz, ez pedig fontos lehet bizonyos országoknál, ahol a beutazás feltétele a teljes védettség, amely a legtöbb oltóanyag esetében két dózis után számítható).

Hamarosan egy applikációval is igazolhatják védettségüket az oltottak, vagy a fertőzésen már korábban átesők (A képen névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány)
Fotó: MTVA/Róka László

A második oltás után az applikációban frissülni fognak az adatok.

Információink szerint az alkalmazás emellett mutatni fogja a kapott vakcina típusát is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.