Nem tartatja be Siófok vezetése a szabályokat az idősotthonban

Az ellenzéki vezetésű önkormányzat által fenntartott siófoki Gondozási Központban a járványügyi intézkedéseket ugyanúgy figyelmen kívül hagyják, mint a fővárosi Pesti úti idősotthonban a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. A birtokunkba került fényképeken jól látszik, hogy a kijárási korlátozás ellenére az időseket kiküldik az utcára, ráadásul egymáshoz nagyon közel tartózkodnak, időnként 10 centiméternél nem nagyobb a távolság köztük. A jobbikos kötődésű polgármester eközben a Facebookon hergeli az embereket. Nemcsak Karácsony Gergely, más ellenzéki polgármester sem képes megvédeni az időseket a koronavírus-járvány idején.

Forrás: origo.hu2020. 04. 09. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origo birtokába került néhány fénykép arról, hogy a kijárási korlátozások dacára, a siófoki, önkormányzati fenntartású Gondozási Központban elhelyezett idős embereket kiviszik a szabadba, noha az új típusú koronavírus által okozott járvány miatt éppen nekik nem lenne szabad elhagyni az idősotthon épületét.

Az alábbi képek alapján jól kivehető, hogy a nyugdíjasok egymástól maximum 10 centiméterre lehetnek, tehát könnyen megfertőzhetik egymást.

Fotó: origo.hu

Egy olvasó azt írta, hogy az intézmény vezetője egy szakmailag alkalmatlan főnővér, aki az időseket a kijárási korlátozás ellenére kiviszi sétálni minden nap, ráadásul az intézmény előtti közterületre, ahol másokkal is találkozhatnak, így még könnyebben fertőződhetnek meg.

A siófoki Gondozási Központban nem követelik meg a szájmaszk használatát, valamint olyan is előfordult a kijárási korlátozás bevezetése óta, hogy főnővéri utasításra ki kellett vinni bentlakót a városba a bankautomatához, hogy pénzt vegyen fel. „Ha így folytatódik, csak napok kérdése mikor történik meg a baj... Ez a könnyelműség végzetes lehet rájuk nézve.” – írta.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.