Nemény sokadik ígérete dőlhet meg Szombathelyen

Hiába ígérte meg polgármesterré választása előtt Nemény András, Szombathely balliberális első embere, hogy a női kézilabdások helyet kapnak az újonnan épült helyi sportkomplexumban, a csapatnak most is idegenben kell „hazai” pályán játszania. Az okokról hallgatnak.

2020. 08. 25. 9:50
null
Nemény András (MSZP) polgármester Fotó: Vas Népe/ Horváth Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nem lehet, hogy a politika döntse el, ki hol játszhat, a kézilabdás lányok és a szurkolók megérdemlik, hogy a Haladás-csarnokban legyen az otthonuk. A jövő Szombathelyében csak a létesítmény fog számítani – jelentette ki 2019 februárjában, fél évvel az önkormányzati választások előtt Facebook-bejegyzésében Nemény András (MSZP), akit tavaly októberben Szombathely polgármesterévé választottak. A helyi női kézilabdacsapat akkor éppen a Nemzeti Kézilabda-akadémia ellen győzött a másodosztályban, és a balliberális politikus meg is jegyezte, hogy „alig fértünk be az egyetemi csarnokba, mi lesz, ha feljutunk az első osztályba?”

Az idény végén a szombathelyi lányok kivívták az élvonalban indulás jogát, Nemény András pedig a város élére került, vagyis a politikus bejegyzéséből következhetne, hogy a csapat tavaly ősz óta már a Haladás Sportkomplexumban játssza mérkőzéseit. Ez azonban az előző idényben sem volt így, és jelen állás szerint a szeptemberben induló szezonban is más csarnokba kényszerülhetnek a szombathelyi kézilabdás lányok. A múlt pénteki edzőmeccset például – hivatalosan teremfoglaltság miatt – a Sárvár Arénában voltak kénytelenek lejátszani a másodosztályban szereplő kispestiek ellen. Nagy kérdés, mikor fér be a Haladás-csarnokba a női kézilabdacsapat.

Az MSZP-s polgármester magukra hagyta a kéziseket
Fotó: Vas Népe/ Horváth Balázs

Neményék pedig azt sem mondhatják, hogy a sportkomplexum élén ne a városvezetéssel együttműködő ügyvezető állna. Jagodits Rómeót ugyanis már a balliberális többség nevezte ki, az új ügyvezető leginkább azzal irányította magára a figyelmet, hogy kinevezte „sales event managernek” László Győző balliberális alpolgármester feleségét. Ez főként annak tükrében érdekes, hogy a járványhelyzet miatt nem tarthattak rendezvényeket a stadionban.

A női kézilabdacsapat ügyével az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Úgytudjuk.hu is foglalkozott a napokban, ahol azt írták, hogy „hiába van közgyűlési döntés és új ügyvezető a sportkomplexum élén, a Haladás VSE továbbra sem túl segítőkész az SZKKA csapatával. – A teremben pedig előnyt élveznek a megyei bajnokságban játszó röplabdások az élvonalbeli kézisekkel szemben – tették hozzá.

Annyi biztos, hogy a Nemény-féle balliberális vezetés nem arról híres, hogy maradéktalanul teljesíti az önkormányzati választási ígéreteit. Bár megígérték, nem lett ingyenes a parkolás a szombathelyieknek, és nem vásárolták meg a Savaria Szállót sem. Amikor a balliberális vezetésű önkormányzat élhetett volna idén januárban az ingatlannal kapcsolatos elővásárlási jogával, akkor nem léptek az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.