Németh Zsolt: Hála illeti Kornel Morawieckit az életművéért

Hála és köszönet illeti Kornel Morawieckit az életműérét – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke szombaton telefonon az MTI-nek.

Forrás: MTI2019. 10. 05. 18:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottsági elnök – miután részt vett Varsóban az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítójának temetésén – elmondta: a közép-európai népek függetlenségében visszaköszön Kornel Morawiecki munkája, ugyanakkor ez a függetlenség nem valósulhatott volna meg hit nélkül.

Németh Zsolt felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusban a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést nyújtotta át Kornel Morawieckinek a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Hozzátette, hogy a búcsúszertartáson átadták Orbán Viktor részvétét a gyászolóknak. Elmondta azt is, hogy a temetésen vele együtt jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Kornel Morawiecki hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében hunyt el szeptember 30-án. Az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás legendás alapítója, a szejm korelnöke és a jelenlegi lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapja volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.