Niedermüller Péter pénzt vett el az egyházaktól és a kerületi lakosoktól

A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott, és az is kiderült, Niedermüllerék el akarják üldözni azokat a civil szervezeteket, amelyeket nem tudnak hasznosítani a politikai küzdelemben – vagyis valóban civil szervezetek.

Forrás: origo.hu2020. 02. 20. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatást működési költségekre adta az önkormányzat, egy-egy vallási közösség napi ügyeinek a fedezetére. Az összeg 2019-re 45 millió forint lett, amit arányosan osztottak szét a kerületi felekezetek között. Az eddigi gyakorlatot megszakítva, az idei költségvetésben az önkormányzat nem növelte, hanem jelentősen csökkentette az egyházaknak szánt támogatást: 45 millió forintról 30 millióra csökkentették a támogatás mértékét – írja az Origo.

A korábbi években a kerületi vezetés éppen azért növelte az összeget, mert figyelemmel kísérték a közösségek kiadásainak növekedését. A Fidesz a szerda délelőtt tartott képviselőtestületi ülésen éppen ezért módosító indítványt nyújtott be, azonban ezt a baloldali többség elvetette, az ellenzéki képviselők közül egyedül Szűcs Balázs alpolgármester támogatta, aki képviselősége előtt református lelkész volt.

A volt fideszes polgármester, Vattamány Zsolt szerint a támogatások csökkentésének nincsenek érthető okai, az önkormányzat kasszájából gond nélkül jutna a támogatásokra, ugyanis az előző városvezetés 10 milliárd plusszal adta át az önkormányzatot.

A Fidesz frakció javaslatot tett arra is, hogy az önkormányzat folytassa a kerületben meglévő kamerarendszer bővítését. A modern biztonsági kamerarendszert közel 10 éve, Vattamány Zsolt polgármestersége alatt kezdték kiépíteni, azóta egy műveleti központ és több, mint 150 kamera segíti a kerületi bűnüldözést. Ezzel Belső Erzsébetváros lett a főváros legjobban bekamerázott területe, elősegítve a közbiztonság jelentős javulását.Központi kamerarendszerre 5 millió forint pluszt kértek a Fidesz képviselői, a baloldal azonban elutasította ezt.

A Fidesz kezdeményezte azt is, hogy a költségvetésben különítsenek el pénzt a rászoruló családok gyerekeinek nyári üdültetésére is. Az önkormányzat korábban minden évben pályázati úton üdültetett szegény családokban nevelkedő gyerekeket, a mostani költségvetésben azonban nem találtak arra utaló jelet, hogy az önkormányzat folytatná ezt a gyakorlatot.

Részleteket IDE KATTINTVA olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.