Obstrukciónak nevezte a tesztelést egy csepeli momentumos

“Szintet léptünk az obstrukcióban” – közölte Dukán András Ferenc, a csepeli Momentum politikusa azzal kapcsolatban, hogy Covid-fertőzés miatt hiányoztak a fideszesek a közgyűlésből.

2020. 09. 24. 11:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

“Szintet léptünk az obstrukcióban” – ezzel kommentálta Dukán András Ferenc, a csepeli Momentum politikusa, hogy koronavírusos lett az egyik fideszes képviselő, és ezért társai nem tudtak jelen lenni a pénzügyi bizottság ülésén.

A Csepel.info beszámolója szerint a fideszes képviselő kedden este betegedett le, a koronavírus-tesztje pedig szerdán délután lett pozitív, nem sokkal a pénzügyi bizottság ülése előtt. Mivel a Fidesz frakció tagjai négy nappal korábban érintkeztek a koronavírusos képviselővel, a polgármester arra kérte a frakció tagjait, hogy a biztonság kedvéért valamennyien végezzenek el koronavírustesztet, nehogy bármelyikük fertőző legyen. A történtekről – a képviselő nevének említése nélkül – tájékoztatták Dukán András Ferencet, az önkormányzat pénzügyi bizottságának vezetőjét.

A Momentum politikusa ez után nyilvánosan háborodott fel a fideszes bizottsági tagok távolmaradásán, és tette ki azt a bejegyzését, mely szerint azok a fideszes képviselők és bizottsági tagok, akik az ő és társai egészsége megvédésének érdekében távol maradtak az ülésről és éppen a koronavírusteszten voltak, ezzel “obstrukciót” hajtottak végre az ülés ellehetetlenítése érdekében. Még listázta is, hogy szerinte kiket kell megbüntetni az elővigyázatosságuk és törvénytiszteletük miatt.

Ábel Attila alpolgármestertől a Csepel.info megtudta, hogy a Fidesz–KDNP képviselőinek tesztje – az egy érintettet leszámítva – egytől egyig negatív lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.