Öngólt rúgott a Jobbik Brenner Kolomannal

Jakab Péter pártelnök burleszkbe illő módon a baloldal helyett a kormánypárti honatyákon kérte számon, amiért nem választották meg Brenner Kolománt a Ház alelnökének.

2020. 06. 30. 17:24
BRENNER Koloman
Brenner Kolomán egyelőre nem lesz az Országgyûlés alelnöke Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A rendszerváltás óta nem történt olyan gyalázat, amit a Jakab Péter által vezetett Jobbik tett Sneider Tamással. Példátlan és jogellenes is, hogy egy párt a saját színeiben politizáló parlamenti alelnököt eltávolítsa pozíciójából – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Varga-Damm Andrea. A jobbik országgyűlési képviselője arra reagált, hogy Jakab hétfői Facebook-bejegyzésében a Fideszt hibáztatta azért, hogy a Sneider utódjának jelölt Brenner Koloman (Jobbik) nem kapott többséget a honatyáktól az Országgyűlés alelnöki tisztségére.

Úgy tudjuk, a házbizottsági ülésen Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője jelezte, hogy a Fidesz annyi szavazatot ad, amennyi elég az egyszerű többséghez, amennyiben a baloldal is támogatja Koloman alelnökké választását.

– Azonban a Jobbik nem végezte el a szükséges pártdiplomáciai munkát, és azt remélték, hogy a sült galamb a szájukba repül. A házbizottsági ülésen jelen lévő Szilágyi György továbbíthatta volna Kocsis szavait a Jobbik vezetőinek – fogalmazott Varga-Damm. A képviselőnő arra is kitért, hogy az ülésről távozó Jobbik-frakció több tagja, köztük Jakab Péter pártelnök, burleszkbe illő módon először a kormánypárti honatyákon kérte számon, amiért nem választották meg Brennert a T. Ház alelnökének; egyedül maga Brenner kapott észbe, és kezdte a baloldali padsorokban ülő képviselőket bírálni a Jobbik számára kedvezőtlen eredmény miatt.

– Nagyobb szerénységgel el tudtuk volna érni, hogy megválasszák Sneider utódjaként – hangsúlyozta Varga-Damm Andrea, aki arra is emlékeztetett, hogy Brenner Koloman is tagja volt annak a testületnek, amelyik Sneidert visszahívta, őt pedig felszólította a mandátuma visszaadására.

Brenner Kolomán egyelőre nem lesz az Országgyűlés alelnöke
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.