Online rendelte meg a bérgyilkosságot

A megbízót lekapcsolták, mielőtt létrejöhetett volna az alku.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 07. 18:28
Rendőrség
Az elmúlt évben több mint ezerkilencszáz tolvajlási ügyben kellett intézkedni Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint jogsértései miatt már korábban a rendőrség látókörébe került az a taksonyi férfi, aki egy online beszélgetés során pénzt ajánlott ismerőse megöléséért. A rendőrök által figyelt megbízót október 6-án este lakásán fogták el a nyomozók, az online megbeszélésen az emberölésre tett ajánlatot elfogadó bérgyilkost még keresik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói által beszerzett bizonyítékok alapján október 5-én éjjel egy 37 éves taksonyi férfi online beszélgetést folytatott számítógépén egy azonosítatlan személlyel. A taksonyi férfi 300.000 forintot ajánlott a beszélgetés másik résztvevőjének egy vele haragos viszonyba került ismerősének megöléséért. A megbízó elfogadta a bérgyilkosságra tett ajánlatot, a bizonyítékok alapján a beszélgetést azzal fejezte be, minden rendben lesz, elintézi az ügyet.

A nyomozók másnap fogták el az emberölés előkészülete bűntett elkövetésével gyanúsított megbízót. A taksonyi férfi ellen már más eljárás is folyt, folyamatosan sértegette és fenyegető üzenetekkel zaklatta azt az embert, aki korábban mentális problémái miatt kezeléseivel segítséget nyújtott neki. A páciens és a szakember kapcsolata két éve romlott meg, a 37 éves gyanúsított az ő megöléséért akart fizetni.

Fotó: Police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói lefoglalták a bérgyilkosság megbízójának számítógépeit, telefonjait, jegyzeteit. Mivel a taksonyi férfi az ellene indított eljárásban megtagadta a vallomástételt és semmiféle közreműködésre nem volt hajlandó, a lefoglalt számítástechnikai eszközökön rögzített adatok, levelezési listák, híváslisták alapján informatikus szakértők bevonásával próbálják meg beazonosítani, ki is az, aki igent mondott a bérgyilkosságra.

A szakértők szerint a megbízott hiába próbálja meg eltüntetni a bizonyítékokat, annyi elektronikus nyomot hagyott maga után a világhálón, számítógépe, telefonja használatával, hogy csak idő kérdése a beazonosítása. A rendőrség indítványozta a megbízó letartóztatását, aminek az ügyészség helyt adott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.