Orbán-Brenzovics találkozó: A kárpátaljai magyarok menjenek el választani!

A július 21-én megrendezésre kerülő ukrajnai parlamenti választás volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének megbeszélésén.

Forrás: MTI2019. 07. 12. 14:21
ORBÁN Viktor; BRENZOVICS László
Budapest, 2019. július 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökét a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 21-én megrendezésre kerülő ukrajnai parlamenti választás volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek délután.

A tárgyaláson megállapították, fontos, hogy a kárpátaljai magyarság meg tudja őrizni jelenlétét a kijevi törvényhozásban.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökét (j)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és Brenzovics László kifejezte reményét, hogy az ukrán hatóságok biztosítani tudják a választások tisztaságát.

Arra buzdították a Magyarországon dolgozó kárpátaljaiakat, hogy július 21-én utazzanak haza, és vegyenek részt a választásokon – közölte Havasi Bertalan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.