Orbán Viktor: Felkészült az egészségügy a második járványhullámra

Év végén tetőzhet a koronavírus járvány második hulláma, emiatt a kormány több újabb korlátozó intézkedést is hozott.

2020. 09. 16. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb kormányzati döntésekről tájékoztatott Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután. Bejelentette, a járványügyi szakemberek a második hullám tetőzését december és január környékére jósolják, de szavai szerint ebben a helyzetben is az a legfontosabb, hogy a veszélyeztetett csoportok – az idősek és krónikus betegek – megvédése mellett az ország is működőképes maradjon. Mint mondta, az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek, valamint az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak. Sőt, szükség esetén a ma rendelkezésre álló 10 ezer ágy számát akár háromszorosára is tudják növelni, s egy vezénylési terv alapján orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyekre.

Orbán Viktor elmondta, a kormány úgy döntött, fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé teszik a maszkhasználatot a tömegközlekedési eszközök és üzletek mellett a mozikban, színházakban, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. A kórházakban és idősotthonokban fenntartják a kijárási korlátozásokat, s októbertől az oktatási intézményekben kötelezővé teszik a lázmérést.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint 19500 forintban maximálták a vírustesztek hatósági árát, s döntöttek arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 után be kell zárni. Orbán Viktor arra kérte az embereket, hogy a szabályokat tartsák be, a rendőrséget pedig a szabályok betartásának fokozott ellenőrzésére szólította fel Pintér Sándor belügyminiszteren keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.