Özönlenek az illegális migránsok a zöld határon

Egyre több illegális migráns szökik be embercsempészek segítségével Magyarországra, hogy aztán a szervezett bűnözői csoportok Ausztriába és Németországba juttassák el őket. A magyar rendőrök és katonák százával fogják el az illegális határátlépőket hazánk különböző részein.

2021. 07. 31. 10:45
null
Ma hajnalban Soltvadkertnél fogtak el a rendőrök egy román embercsempészt, aki a magyar rendszámú furgonban tíz illegális migránst próbált Ausztriába szállítani. Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan megsértik Magyarország szuverenitását, és szöknek át a zöldhatáron embercsempészek segítségével Szerbiából érkező illegális migránsok. Többségüket elfogják az ország területén a rendőrök és azokat, akik nem tudják hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Felderítők jelentése szerint több ezren indultak el a balkáni útvonalon Nyugat-Európa, így hazánk felé is.

 

Százasával jönnek

A szolgálatot teljesítő rendőrök ma reggel fél 6-ig, 12 óra alatt összesen 108 határsértőt tartóztattak fel. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon július 30-án 17 óra 30 perc és július 31-én 5 óra 30 perc között hét esetben, összesen 47 határsértőt állítottak meg Homorúd, Vaskút, Bátmonostor, Bácsalmás, Soltvadkert és Gara közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök kilenc esetben összesen hatvan határsértővel szemben intézkedtek Szeged, Ásotthalom, Kiszombor, Öttömös és Ruzsa közigazgatási területén. Továbbá a BRFK rendőrei Budapesten egy határsértőt fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során

szír, algériai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ma hajnalban Soltvadkertnél fogtak el a rendőrök egy román embercsempészt, aki a magyar rendszámú furgonban tíz illegális migránst próbált Ausztriába szállítani
Fotó: Police.hu

Egy nappal korábban – július 29-én 17 óra 30 perc és július 30-án 5 óra 30 perc között – összesen 103 határsértőt tartóztattak fel a magyar rendőrök és katonák. Ebből a Bács-Kiskun megyei határszakaszon harminc embert fogtak el, míg Csongrád-Csanád megyében a járőrök nyolc esetben összesen 49 illegális határátlépőnek parancsoltak megálljt. Emellett Veszprém megyében, Devecser külterületén 24 illegális migráns akadt a rendőrök kezére.

Az illetők szír, iráni, marokkói, pakisztáni, szomáliai, török, iráni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban nem rendelkeztek hivatalos iratokkal, így a rendőrök őket is visszakísérték a határhoz.

Román embercsempész

Magyarország területén az elmúlt 12 órában egy ember ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának a jelzése alapján a Bács-Kiskun megyei rendőrök állítottak meg egy kisteherautót Soltvadkertnél, az 54-es főút 44. kilométerénél július 31-én 3 óra 45 perckor.

A magyar rendszámú járművet egy román férfi vezette, a raktérben pedig tíz, magát szírnek valló férfi rejtőzködött, akik okmányokkal nem rendelkeztek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai a román férfit embercsempészés gyanújával állították elő, míg a határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tizenöt évet is kaphat

A Büntetőtörvénykönyv szerint az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.