Petíciót indítottak Jávor Benedek menesztéséért

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület online petíciót indított, hogy a főpolgármester vonja vissza Jávor Benedek megbízatását, aki szerintük méltatlanná vált a közéleti szerepvállalásra.

Csekő Imre
2020. 02. 07. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban rengeteg felháborodott édesapa és édesanya kereste föl a Mindennapok Női Szemmel Egyesületet, Jávor Benedeknek a Novák Katalinra tett kijelentése kapcsán – mondta Király Nóra, az egyesület alapítója pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Mint ismert, Jávor Benedek azzal viccelődött egy szerdai Twitter-bejegyzésében, hogy a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy bungabunga partin találhatja magát Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök társaságában. Ez a kijelentés méltatlan Jávor Benedekhez, és ahhoz a közéleti szerephez, amit nemrég Karácsony Gergelytől kapott – mondta Király Nóra, aki kiemelte, hogy Novák Katalint, Magyarország egyik államtitkárát, egy háromgyermekes édesanyát sértette meg elfogadhatatlan módon Jávor Benedek.

– Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek kinevezését, és hívja vissza őt a brüsszeli budapesti iroda vezetői posztjáról – mondta az egyesület alapítója, hozzátéve, hogy megítélésük szerint erre a pozícióra méltatlan az, aki alpári, primitív módon sérteget egy nőt.

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület online petíciót indított, hogy a főpolgármester vonja vissza Jávor Benedek megbízatását, aki szerintük méltatlanná vált a közéleti szerepvállalásra, és arra, hogy a budapestieket képviselje. – Ez az akció politikától független – hangsúlyozta Király Nóra, mondván politikai hovatartozástól függetlenül egy közszereplő sem engedheti meg magának, hogy olyan stílusban minősítsen egy nőt, mint Jávor Benedek tette.

A petíció a Mindennapok Női Szemmel Egyesület honlapján és Facebook-oldalán is elérhető, s ITT lehet aláírni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.