Politikai okokból vegzálják a medveotthont

A veresegyházi önkormányzat nem hosszabbítja meg Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon igazgatójának kedden lejárt szerződését. Az állatkertet üzemeltető cég vezetőjét felszólítottak, hogy szeptember 16-án reggel adja át a Medveotthon kulcsait az önkormányzat embereinek. Kuli Bálint a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: nem hajlandó a polgármester nyomásának engedni, az állatok ellátását pedig a munkatársaival együtt továbbra is el fogják végezni.

2020. 09. 17. 9:01
null
Veresegyház, 2011. május 22. Látogatók etetik fakanálra öntött mézzel a kerítésen keresztül az egyik barnamedvét a Veresegyházi Állatkert és Medveotthonban. MTI Fotó: Manek Attila Fotó: Manek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat döntése értelmében a Medveotthon állatai jogilag gazdátlanná váltak, ugyanis működtetési és tartási engedélye csak a Veresegyház Medveotthon Kft.-nek van, a fenntartásra kijelölt Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel, anélkül pedig nem működhet az intézmény.

A kialakult helyzetről a Magyar Nemzet kérdésére Kuli Bálint elmondta: a döntés ellenére vállalja, hogy az állatok ellátásáról gondoskodni fog. A Veresegyház Medveotthon Kft. tehát végzi a munkáját, ugyanis a működési engedély mellett csak ennek a kft.-nek van az állatok számára takarmánybeszerzési forrása és megfelelő állatorvosa is. Hozzátette: azt egyelőre nem tudja, hogy ki vagy miből fogja finanszírozni az ellátást, de nem vonulnak ki.

Az elbocsátott igazgató tegnap reggel a Medveotthonban Pásztor Béla polgármesternek is világossá tette: ha a közeljövőben olyan jegyzői döntés születik, hogy át kell adnia a kulcsokat, akkor meg fogja tenni, és távozik a Medveotthon nyolc gondozójával együtt, de a polgármester erőszakos felszólításának nem tesz eleget. A Pest Megyei Kormányhivatal – amelyhez az igazgató segítségért fordult – egyelőre még nem foglalt állást az ügyben, mivel a birtokháborítás szerdán történt meg először – ismertette. Továbbá elmondta, hogy a 82 éves polgármestert a helyszínen lévő jogi képviselő is felvilágosította, hogy nem kötelezhetik az állatkertet üzemeltető cég vezetőjét a kulcsok átadására. Viszont Veresegyház első embere mindezek ellenére azt hangoztatta, hogy nem érdekli a törvény, csak a becsület és a tisztesség.

Fotó: MTI/Manek Attila

Kuli Bálint a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy eltávolítása hátterében politikai okok húzódhatnak meg. Elmondása szerint akkor romlott meg a kapcsolata Pásztor Bélával, amikor a 2019-es önkormányzati választáson Pásztorral szemben ő a Fidesz jelöltjét támogatta. Továbbá a baloldal segítségével megválasztott polgármester azt is nehezményezte, hogy Kuli Bálint az állatkertet érintő fejlesztésekről tárgyalt a kormányzattal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.