Portik üzlettársa is gyanúsított Fenyő-ügyben

Hamis tanúzással gyanúsította meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Drobilich Gábort a Fenyő-gyilkosság kapcsán. Drobilichet mentorának tartja Portik Tamás. Vele, valamint Ferencsik „Brazil” Attilá­val együtt az olajbűnözésben meghatározó Energol Rt.-nek voltak egykor az igazgatói.

2019. 11. 19. 9:45
null
Az olajos vállalkozó volt már a bíróság előtt Forrás: PestiSrácok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadlábon védekezhet Drobilich Gábor, akit a Fenyő-gyilkosság kapcsán hamis tanúzással gyanúsított meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A Pesti­Srácok hírét megerősítették ügyészségi forrásból a Magyar Nemzetnek.

A hamis tanúzásra egy, a lapunk által is megismert telefonlehallgatási felvétel kapcsán került sor. A felvételt 15 éve rögzíthette Portik Tamás, aki Drobilich Gábort a mentorának tartja, akivel – és Ferencsik „Brazil” Attilával együtt – a 90-es években az olajbűnözés fő cégének, az Energol Rt.-nek voltak az igazgatói. Mindhárman ismerték Jozef Rohácot, aki fegyvereseivel az Energol nagykőrösi telephelyét védte. Rohácot jogerősen életfogytiglan fegyházra ítélték – mások mellett – Fenyő János meggyilkolása miatt. A Fenyő-gyilkosság megbízójaként éppen a napokban kezdték elszámoltatni a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamást, aki a vád szerint felbujtotta Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenségét, Fenyő Jánost. Portik ellen hamarosan perújítási eljárásban fognak eljárni a médiavállalkozó megöletése ­miatt. Amennyiben elítélik, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

Az olajos vállalkozó volt már a bíróság előtt
Fotó: PestiSrácok

A Gyárfás – és Portik – elleni fő bizonyítékul a Portik által felvett beszélgetések szolgálnak, ám az olajos vállalkozó nemcsak a sportvezetővel való beszélgetéseit, hanem az összes beszélgetését titokban rögzítette. Az óriási mennyiségű hanganyag múlt év végén került elő, ezek között volt a Drobilich Gáborral folytatott beszélgetése is, amelyen szóba került Gyárfás Tamás, a Fenyő-gyilkosság és az éppen bujkáló Jozef Rohác is. A Nemzeti Nyomozó Iroda tanúként hallgatta ki Drobilichet, aki tagadólag válaszolt arra a kérdésre, hogy beszélgettek-e Portikkal Fenyőről, Rohácról és Gyárfásról. Ezután szembesítették a vállalkozót a hangfelvétel leiratával és gyanúsították meg hamis tanúzással.

A Magyar Nemzet által megismert leirat szerint Portik feldúltan kereste fel Drobilichet, miután megtudta – minden bizonnyal hatósági vagy titkos­szolgálati kapcsolatainak köszönhetően –, hogy majdnem elfogták Rohácot a rendőrök. Lapunk úgy tudja, Rohác akkoriban valóban egy szlovák majorban bujkált „tehenészként”, Balassagyarmattól északra, és meglépett a szlovák kommandó elől. „Valami tanyán bujkált. Azt keresik égre-földre, mert ugye annak az embere, annak az embere állítólag, még egyszer mondom, állítólag csúzlizta le az embert. …Azt mondják, azt hiszik, hogy mi készítettük be. Hát csak mi tudunk róla. Nem dzsanázod? Mindenki tud róla” – mondta a megrettent Portik Drobilichnek. Aki azt válaszolta, már nem tartja a kapcsolatot a Fogász becenévre hallgató Roháccsal, már három éve megszakította vele a kapcsolatot, miután Prágában még találkoztak, ahol 10 vagy 15 ezer eurót adott Rohácnak.

Drobilich Gábor a Fenyő-gyilkosság időpontjában börtönben volt, ám a nyomozók nyilván kíváncsiak lesznek még néhány részletre, például arra, hogy ­miért is adott 10-15 ezer eurót a bujkáló Rohácnak Prágában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.