Simicskó: A hazaszeretetet erősítik a honvédtáborok

Honvédelmi repülőtábort tartottak Szolnok-Szandaszőlősön, ahol elsőéves, tisztképzésben részt vevő hallgatók ismerkedhettek meg a magyar katonai repüléssel. A Magyar Honvédség pályaorientációs repülőtáborába jövő héten középiskolás lányok és fiúk érkeznek.

2019. 07. 27. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemrég újraindított magyar pilótaképzésben több évtizedes lemaradást kell pótolni, ebben is szerepe van ennek az élményekkel teli tábornak, amelynek résztvevői sokkal inkább kötődnek majd a katonai repüléshez és Magyarország biztonságának erősítéséhez – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István (képünkön) az egyhetes, szolnok-szandaszőlősi repülőtábor zárónapján. A hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos elmondta: a táborban ezen a héten húsz fiatal vett részt, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elsőéves hallgatói, a jövő héten pedig 14–18 éves középiskolás fiatalok érkeznek a táborba.

– A fiatalok az elméleti előadásokon kívül vitorlázó repülőgéppel kiképzésen, illetve katonai helikopterekkel repülésen vettek részt, valamint megtekintették a Gripeneket is. A hallgatók a harcászati szimulátorok alkalmazásán keresztül bepillantást nyerhettek a pilóták műveleti képzésébe is – számolt be a kormánypárti politikus. Simicskó István, aki egyben a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is, elmondta: a szövetség 4,6 millió forintos támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint erősítse a honvédség, a haza iránti kötődést. Úgy fogalmazott: a haza védelme nemzeti ügy, fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzetükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez; a honvédelmi táborok ezt is szolgálják.

Simicskó István kitért arra is, hogy a tábort vendégül látó Szolnok igazi katonaváros, polgármestere, Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) pedig mindenben segítette a Magyar Honvédségnél megkezdett munkát és az elindított fejlesztéseket. A városvezető a tábort záró sajtótájékoztatón méltatta a Honvédelmi Sportszövetség, a négy szakosztállyal – vitorlázók, motoros vitorlázók, motoros kisrepülők, ejtőernyősök – újjáalakult helyi honvéd sportegyesület és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis munkáját, amit Szolnok-Szandaszőlősön a sportrepülés és a kisgépes repülőoktatás újraindítása érdekében kifejtettek. Jelezte: hamarosan repülőműszaki képzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolnoki campusán, kiegészítve a légijármű-vezető és a katonai repülésirányító szakági képzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.